Streetlife

Ολυμπία Οδός | Υποψήφια για διεθνές βραβείο

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η Ολυμπία Οδός, ο νέος αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα, είναι μεταξύ των πέντε φιναλίστ για το Μέγα Βραβείο «εξεχόντων επιτευγμάτων έργων Πολιτικού Μηχανικού» (OCEA), που απονέμει κάθε χρόνο η Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών (American Society of Civil Engineers -ASCE). Η διάκριση αυτή, σημαντική τόσο για τους συντελεστές του Έργου όσο και για τη χώρα, εκτός των άλλων αναγνωρίζει τις τρομακτικές προκλήσεις που αντιμετώπισε το Έργο κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, αλλά και το σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα του νέου αυτοκινητόδρομου.

 

Το πρώτο χειροπιαστό όφελος από τη λειτουργία του νέου αυτοκινητόδρομου είναι η δυνατότητα για ταχύτερες και ασφαλέστερες μετακινήσεις. Η Ολυμπία Οδός φέρνει την Αθήνα πιο κοντά στην Πάτρα, μειώνοντας αισθητά το χρόνο μετακίνησης, παρέχοντας μεγαλύτερη άνεση και αναβαθμίζοντας αισθητά την εμπειρία της οδήγησης.

Η Ολυμπία Οδός όμως είναι κάτι παραπάνω από μια σημαντική υποδομή. Είναι ένας δρόμος που αλλάζει προς το καλύτερο ανθρώπινες ζωές και προοπτικές.

«Η Ολυμπία Οδός είναι και οφείλει να λειτουργεί ως ουσιαστικός στρατηγικός σύμμαχος στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών τις οποίες συνδέει, αλλά και της χώρας μας ευρύτερα. Ως οργανισμός, έχουμε δεσμευθεί να συμβάλουμε ουσιαστικά σε αυτό το στόχο, μέσα από τη στρατηγική και τις δράσεις μας στο πεδίο της Βιώσιμης Ανάπτυξης». λέει χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας.

 

Η Ολυμπία Οδός μόνο την τελευταία διετία έχει υλοποιήσει περισσότερες από 60 δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τόσο στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, ενισχύοντας δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα και κοινωνικής αλληλεγγύης, όσο και σε δράσεις εθνικής εμβέλειας κυρίως στον τομέα της Οδικής ασφάλειας και του Περιβάλλοντος.

Συνεργάζεται με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ για την ανάδειξη της «Πολιτιστικής Διαδρομής της Ολυμπίας Οδού», με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς, στηρίζει σταθερά την εκπαίδευση και την καινοτομία, ενώ είναι σταθερός υποστηρικτής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

“ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Virtual Tour”

Εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε ταξιδιωτικό περιεχόμενο μέσω εικονικής περιήγησης

Στο www.olympiaodos.gr μπορεί ο καθένας να απολαύσει μια πρωτοποριακή εικονική περιήγηση σε 15 σημεία κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, με τεχνολογία 360 υψηλής ευκρίνειας και λειτουργικότητας.

Το «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Virtual Tour» βασίζεται σε εντυπωσιακά επίγεια και εναέρια σφαιρικά πανοράματα, τα οποία δημιουργούν την αίσθηση του ταξιδιού από προορισμό σε προορισμό κατά μήκος της διαδρομής και δίνουν τη δυνατότητα «κατόπτευσης» της διαδρομής από ψηλά. Η εφαρμογή προσφέρει πληροφοριακό υλικό στα ελληνικά και στα αγγλικά, αλλά και φωτογραφίες.

Η Ολυμπία Οδός δημιούργησε την εφαρμογή με στόχο να «συστήσει» ξανά στους επισκέπτες και τους οδηγούς τη Βόρεια Πελοπόννησο ως προορισμό.

link στην σελίδα https://www.olympiaodos.gr/environment/OLYMPIA-ODOS-Virtual-Tour/?ref=home

 

«Ταξιδέψτε» από τις Σκιρωνίδες Πέτρες στο Ηραίο Περαχώρας και από εκεί στη Λίμνη Στυμφαλία ή κάντε μια μικρή βόλτα κατά μήκος του Βουραϊκού.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί στα εργοτάξια και τις εγκαταστάσεις της Ολυμπίας Οδού

Από το 2016 η Ολυμπία Οδός έχει επενδύσει σε μια σταθερή συνεργασία με την εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου, δημιούργησε ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, το οποίο επεκτάθηκε και στην Κορινθία. Το πρόγραμμα περιλάμβανε Ενημερωτική Ημερίδα για εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτική επίσκεψη εκπαιδευτικών και μαθητών από γυμνάσια, λύκεια, αλλά και δημοτικά σχολεία του νομού στα εργοτάξια της Κορίνθου- Πατρών.

Η συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα είναι εξελισσόμενη και συνεχίζεται στη νέα φάση της λειτουργίας του δρόμου, με επισκέψεις σχολείων στα Κέντρα Διαχείρισης Κυκλοφορίας και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του αυτοκινητόδρομου.

 

 

 

 

Μαθητές από το Δερβένι και την Ακράτα στις Σήραγγες Δερβενίου

«ΑΣΤΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ» για το καλό του περιβάλλοντος και της κοινωνίας

Μια ξεχωριστή δράση είναι η συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης υλικών «ΑΣΤΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ» της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Τα υλικά προβολής από τις διοργανώσεις που χορηγεί η Ολυμπία Οδός, όπως πανό και διαφημιστικά banners, μετατρέπονται σε τσάντες πολλών χρήσεων από μια ομάδα προσφύγων που με τον τρόπο αυτό κερδίζουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Έτσι, υλικά που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν, αποκτούν νέα χρήση και «μεταφέρουν» πλέον εκτός από την ιστορία της διοργάνωσης και ένα πολύ δυνατό περιβαλλοντικό και κοινωνικό μήνυμα.

Η πρωτοβουλία προωθεί τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, καθώς η υιοθέτηση ενός διαφορετικού μοντέλου παραγωγής προϊόντων και κατανάλωσης, οδηγεί σε πιο ευημερούσες κοινωνίες, δημιουργεί συνθήκες άρσης της φτώχειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η συμβολή στην άρση κάθε είδους αποκλεισμού, είναι μια από τις αξίες τις οποίες έχει υιοθετήσει η Ολυμπία Οδός.

Exit mobile version