Για ποιο λόγο το χασμουρητό είναι μεταδοτικό

0
70
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Έχει συμβεί στον καθένα. Είσαι σε μια παρέα, ο απέναντι χασμουριέται και αμέσως το κολλάς κι εσύ. Ή το αντίστροφο. Το χασμουρητό, λοιπόν, είναι κολλητικό και το ίδιο ακριβώς συμβαίνει στους σκύλους και στους χιμπατζήδες.

Κι ενώ μέχρι τώρα η μόνη πιθανή εξήγηση που δίναμε στην ίσως πιο μυστηριώδη ανθρώπινη συμπεριφορά είχε να κάνει με την αυτόματη μίμηση πράξεων ή λόγων (ηχοφαινόμενο) μια ομάδα ειδικών απ’ το πανεπιστήμιο του Nottingham στην Αγγλία το πάει ένα βήμα παραπέρα.

Ο όρος «ηχοφαινόμενο» είναι αυτός που περιγράφει τις μεταδοτικές κινήσεις όπως το χασμουρητό. Τις ρίζες αυτού του φαινομένου ήταν που προσπάθησαν να εντοπίσουν οι βρετανοί ερευνητές μελετώντας συνολικά 36 άτομα μέσα από βίντεο όπου είχαν καταγραφεί να χασμουριούνται. Στους συμμετέχοντες είχε δοθεί η οδηγία είτε να προσπαθήσουν να σταματήσουν το χασμουρητό ή απλά να το αφήσουν.

Αυτό που παρατήρησαν οι ερευνητές ήταν ότι είναι δύσκολο να το σταματήσεις όταν κάποιος άλλος δίπλα σου χασμουριέται και ότι η επιθυμία να χασμουρηθείς γίνεται πιο έντονη όταν κάποιος σου λέει να μην το κάνεις. Επίσης, παρατηρήθηκε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο ευάλωτοι σε αυτή την τάση.

«Τα ευρήματα αυτά ίσως είναι ιδιαίτερα σημαντικά στην περαιτέρω κατανόηση της σχέσης μεταξύ κινητικής διέγερσης και της εμφάνισης των ηχοφαινομένου σε μια ευρεία κλίμακα κλινικών παθήσεων, όπως η επιληψία, η άνοια, ο αυτισμός και το σύνδρομο Tourette», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης Stephen Jackson, καθηγητής Γνωστικής Νευροεπιστήμης στο Nottingham.

Οι ερευνητές επιχείρησαν ακόμη να χειραγωγήσουν το μεταδοτικό χασμουρητό μέσω ηλεκτρικής διέγερσης. «Η έρευνα έχει δείξει ότι η επιθυμία αυξάνεται όταν προσπαθείς να σταματήσεις τον εαυτό σου. Με τη χρήση ηλεκτρικής διέγερσης μπορέσαμε να αυξήσουμε τη διέγερση και άρα την ροπή στο μεταδοτικό χασμουρητό» συμπληρώνει η καθηγήτρια Γνωστικής Νευροψυχολογίας Georgina Jackson, σε σχετική ανακοίνωση για τα συμπεράσματα της μελέτης.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn