Πώς θα είναι τα σπίτια του μέλλοντος;

0
71
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Η φαντασία του παρελθόντος έχει γίνει η πραγματικότητα του σήμερα; Αυτή είναι η ερώτηση που εγείρεται από την έκθεση Home Futures, η οποία άνοιξε τις πύλες της στις 7 Νοεμβρίου στο Design Museum του Λονδίνου κι εξερευνά το οικιακό περιβάλλον του τώρα και του αύριο, μέσα από δημιουργίες σχεδιαστών του παρελθόντος.

Συνδυάζοντας πρωτότυπα του 20ου αιώνα με τις τελευταίες εξελίξεις η ρετροσπεκτίβα, που αποτελεί μία συνεργασία με το Ikea Museum του Almhult της Σουηδίας, προσεγγίζει τη θεματική μέσα από 150 διαφορετικά αντικείμενα κι εμπειρίες, όπως πραγματώνονται μέσα από έργα καλλιτεχνών όπως οι Ettore Sottsass, Joe Colombo, Archigram, Superstudio και Hans Hollein.

Πώς θα είναι τα σπίτια του μέλλοντος;
Bocca, του Studio 65.

“Οι άνθρωποι του Ikea πάντα ενδιαφερόμασταν για τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες, εφευρίσκοντας νέες τεχνικές, υλικά και λύσεις” εξηγεί η Jutta Viheria, υπεύθυνη επικοινωνίας του Ikea Museum, αναφορικά με το ενδιαφέρον της διάσημης εταιρείας επίπλων για το μέλλον -αλλά και το παρόν- της έννοιας “σπίτι”.

Hans Hollein, Mobile Office, 1965
Hans Hollein, Mobile Office, 1965

Η έκθεση χωρίζεται σε έξι διαφορετικούς τομείς. Ο πρώτος, με τίτλο Living Smart, καταγράφει τον παραλληλισμό ανάμεσα στην μοντερνιστική ιδέα του σπιτιού ως ζωντανού μηχανισμού και του σύγχρονου οράματος για ένα “έξυπνο” σπίτι. Στην αντίπερα όχθη, ο τομέας Living on the Move συγκρίνει το όραμα της νομαδικής ζωής, ως μία κριτική στον καταναλωτισμό, με την οικονομία διαμοιρασμού του 21ου αιώνα.

Michele De Lucchi, Sinerpica angolosa, 1978
Michele De Lucchi, Sinerpica angolosa, 1978.

Το οικολογικό μοντέλο ενός σπιτιού που βασίζεται στη βιωσιμότητα αποτελεί την κεντρική ιδέα του Living Autonomously, στον τομέα Living with Less παρουσιάζονται λύσεις για το πώς μπορούν τα σπίτια να λειτουργήσουν σε συνθήκες έλλειψης χώρου, το σπίτι ως ιδιωτικό περιβάλλον βρίσκεται στο κέντρο του Living with Others τομέα και, τέλος, το Domestic Arcadia δείχνει προς μία ουτοπία, όπου τα έπιπλα λαμβάνουν έμπνευση από οργανικές μορφές.

Ronan & Erwan Bouroullec, Vase TV, per Vitra, 2001
Ronan & Erwan Bouroullec, Vase TV, 2001.

Η έκθεση Home Futures, με curators τους Eszter Steierhoffer και Justin McGuirk, θα παραμείνει στο Λονδίνο μέχρι τις 24 Μαρτίου του 2019, για να μετακομίσει στη συνέχεια στο Ikea Museum του Almhult.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn