“The beecamp” | Φιλοξενήστε στο σπίτι σας τις μέλισσες

0
106
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Έξι τέχνες, έξι διαφορετικοί άνθρωποι, ένας σκοπός, πολύ γνώση και παιχνίδι συνθέτουν ένα βιωματικό «σχολείο» εκπαίδευσης μικρών και μεγάλων για τον κόσμο της φύσης και συγκεκριμένα των μελισσών.

Με το μότο «Δεν το αμέλησα, έσωσα μια μέλισσα», η ομάδα της νεοφυούς επιχείρησης «The beecamp» εδώ και περίπου έναν χρόνο μαθαίνει κυρίως στους μικρούς της φίλους τον κόσμο των μελισσών μέσω ενός προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

«Ζωγραφική, χορός, γλυπτική, θέατρο, μουσική και δημιουργία ντοκιμαντέρ αποτελούν τη βάση έξι διαφορετικών εργαστηρίων μέσω των οποίων τα παιδιά κάθε φορά μαθαίνουν ένα κομμάτι της ζωής των μελισσών, ευαισθητοποιούνται και στο τέλος κατακτούν τη γνώση για τον τρόπο με τον οποίο οι μέλισσες συνδέονται με την τροφική αλυσίδα αλλά και το γεγονός πως αποτελούν τη βάση όλων των οικοσυστημάτων», αναφέρει στο ypaithros.gr η Αγγελίνα Κανελλοπούλου, συμπεριφορίστρια ζώων και ιδρύτρια της ομάδας «The beecamp».

Εργαστήρια

Τα εργαστήρια έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά από την ομάδα του «The beecamp», η οποία αποτελείται από περιβαλλοντολόγους, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς και κάθε ένας επιμελείται κάθε φορά ένα από τα έξι εργαστήρια. «Στόχος μας είναι να εμπλέξουμε την περιβαλλοντική εκπαίδευση με την τέχνη και να την κάνουμε πιο προσιτή σε όλα τα παιδιά. Τα εκπαιδευτικά μας εργαστήρια είναι προσαρμοσμένα αντίστοιχα με τις ηλικίες και μπορούν να υλοποιηθούν σε ηλικίες από τεσσάρων μέχρι 12 ετών. Με αυτόν τον τρόπο επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μέσω της εκπαίδευσης. Ωστόσο, έχουμε και άλλες δράσεις όπως το beespot», αναφέρει η Αγγελίνα.

Beespot ή αλλιώς ξενοδοχείο μελισσών

Μια πρωτότυπη ιδέα για την προστασία των μελισσών που εμπνεύστηκε η ομάδα είναι το beespot ή αλλιώς ξενοδοχείο μελισσών. Όπως μας εξηγεί η Αγγελίνα τα beespot «είναι ασφαλή καταφύγια για τις αστικές μέλισσες. Βρίσκουμε μέρη μέσα στην πόλη, τοποθετούμε μελισσοκομικά φυτά τα οποία είναι πλούσια σε νέκταρ και γύρη, που είναι η τροφή των μελισσών, και τοποθετούμε ξενοδοχεία. Ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό στο μπαλκόνι του, δηλαδή να φυτέψει μελισσοκομικά φυτά και να φτιάξει ένα δικό του ξενοδοχείο εντόμων.

Πραγματοποιούμε και εμείς το ίδιο σε εγκαταστάσεις όπως πολιτισμικούς χώρους, σχολεία, γκαλερί και καταστήματα». Σε ερώτησή μας αν τίθεται θέμα ασφάλειας από τη δημιουργία ενός beespot, η Αγγελίνα απαντά πως «Δεν υπάρχει κανένα θέμα ασφαλείας σε σχέση με τα ξενοδοχεία εντόμων γιατί αυτά προσελκύουν τις μέλισσες που ζουν μοναχικά, όχι τις μέλισσες τις μελιτοφόρες αυτές που ζουν σε κυψέλες, έχουν κεντρί και φτιάχνουν μέλι. Υπάρχουν 1500 είδη μελισσών στην Ελλάδα εκ των οποίων το 95% ζει μοναχικά, δεν έχουν, δηλαδή να υπερασπιστούν μία φωλιά και πολλά από αυτά τα είδη δεν έχουν καν κεντρί, οπότε δεν σημειώνονται κεντρίσματα από αυτά τα έντομα».

Η ιδέα για τη δημιουργία του «The beecamp»

Ένα εξάμηνο δίπλωμα επαγγελματικής μελισσοκομίας ήταν αρκετό για την Αγγελίνα για να αγαπήσει τις μέλισσες και τον κόσμο τους και αντιλήφθηκε πως έπρεπε να κάνει κάτι για αυτές. «Την πρώτη φορά ήρθα σε επαφή μαζί τους το 2011 κάνοντας ένα δίπλωμα επαγγελματικής μελισσοκομίας ενώ σπούδαζα ψυχολογία.

Έτσι ξεκίνησε η πολύ μεγάλη αγάπη από μεριάς μου για τις μέλισσες η οποία μετά συνεχίστηκε. Άλλαξα εντελώς καριέρα και από εκεί που θα γινόμουν ψυχολόγος έγινα συμπεριφορίστρια ζώων. Εργάστηκα σε εργαστήρια στο εξωτερικό έκανα έρευνα σε σχέση με τις μέλισσες και τους λόγους για τους οποίους οι πληθυσμοί τους μειώνονται σε όλο τον κόσμο. Ασχολήθηκα με τα φυτοφάρμακα και με την έλλειψη βιοτόπων ως παράγοντες και αίτια μείωσης του πληθυσμού και έτσι ουσιαστικά κατάλαβα ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανάγκη ευαισθητοποίησης σε τέτοια ζητήματα στην Ελλάδα, γιατί ενώ υπήρχε το πρόβλημα, δεν υπήρχε πολύ μεγάλη ενημέρωση και εγώ γυρνώντας από το εξωτερικό είδα ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στις γνώσεις του κοινού σε σχέση με αυτά τα ζητήματα», τονίζει η Αγγελίνα εξηγώντας τους λόγους πίσω από τη δημιουργία του «The beecamp».

Η ομάδα του «The beecamp», ενημερώνει μικρούς και μεγάλους για τις δράσεις της και τα εργαστήριά της μέσω της σελίδας της στο Facebook.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn