Streetlife

Πως έπεσε στον λάκκο των mont Blanc ο Πνευματικός!

Ίσως απορεί ο δήμαρχος Κορινθίων κ.Αλέξανδρος Πνευματικό,πως 15 στυλό απειλούν να τινάξουν στον αέρα, το νέο εκλογικό του αφήγημα και να αμαυρώσουν την πορεία του.
Όμως παντού στην Κόρινθο, οι πάντες συζητούν για τα περιβόητα στυλό mont Blanc και το θέμα των 7.000 ευρώ για την προμήθεια τους έχει πάρει επικές διαστάσεις.
Στην περίπτωση αυτή ισχύει απόλυτα η παράφραση της λαϊκής παροιμίας…όποιος προεκλογικά περπατεί..λάσπες και σκατά πατεί.
Η σχολή επιμόρφωσης γονέων στήθηκε στα τάκα-τάκα, για να εξυπηρετήσει προεκλογικές ανάγκες, διότι όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση η υπεύθυνη θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος του κ.Πνευματικού.
Στήθηκε γρήγορα αλλά με τις παλιές πολυτελείς συνήθειες των πάλαι ποτέ νομαρχιών, που τέτοια ποσά δεν απασχολούσαν κανένα, ήταν ψίχουλα.
Και είναι απορίας άξιον πως ο κ.Πνευματικός που για μία βίδα που στοιχίζει δεκάρες, χρόνια τώρα κάνει απίστευτες φασαρίες, αποδέχθηκε ένα τέτοιο δώρο.
Σημασία έχει ότι βρίσκεται στην δύνη του σκανδάλου των στυλό και όλη η Κόρινθος μιλά για αυτό.
Κατά την ταπεινή μας γνώμη, τα στυλό δεν είναι το πρόβλημα. Είναι απλά για να έχουμε να λέμε.
Αλλού βρίσκετε το πρόβλημα και για άλλο σοβαρό θέμα θα έπρεπε να κληθεί να απαντήσει και να απολογηθεί ο δήμαρχος Κορίνθου..
Είδε το φως της δημοσιότητας, η πρόταση των Κοινωνικών φροντιστηρίων, της Κορίνθου που πρότειναν στον δήμαρχο να οργανώσουν την σχολή γονέων ΔΩΡΕΑΝ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το αρνήθηκε.
Γιατί;
Τα κοινωνικά φροντιστήρια έχουν και τους ανθρώπους και τις γνώσεις και το μεράκι, να πετύχαιναν πολλά πράγματα, αν τους είχε ανατεθεί η διοργάνωση μίας τέτοιας σχολής και είχαν και ευρύτερη κοινωνική μαρτυρία.
Αυτό πρέπει να απαντηθεί και όχι τα στυλό.
Ο δήμαρχος πληρώνει τώρα την “τσιγκουνιά του”, γιατί 13 χρόνια ο δήμος Κορινθίων δεν έφτιαξε ποτέ ένα δώρο-σύμβολο της πόλης για να δίνει στους επίσημους προσκεκλημένους του και κάθε φορά…δίνει ότι τύχει, ή ότι περισσεύει στο γραφείο του.
Κάποια στιγμή θα έπεφτε στον λάκκο, για ασήμαντη αφορμή…!

Και έπεσε…!