Πώς θα ζείτε μαζί χωρίς να τρώγεστε ο ένας με τον άλλο

0
45

Αποφασίσατε με την κοπέλα σου να συγκατοικήσετε. Εν πρώτοις, δείχνει ωραίο. Αλλά μέσα στα λίγα τετραγωνικά που είχες μέχρι πρότινος οχυρώσει όμορφα τη ζωή σου, ξαφνικά, νιώθεις πολιορκημένος: το μπάνιο, η ντουλάπα, το playing room, φυσικά και το κρεβάτι σου, είναι πλέον και δικά της (πιθανώς και εντελώς δικά της). Στην αρχή νιώθεις χαρά. Μετά, αισθάνεσαι μπερδεμένος. Λίγο πιο μετά, εξοργισμένος. Η συγκατοίκηση με την -εν δυνάμει- “επίσημη” είναι μια κατάσταση με διφορούμενες έννοιες και καταστάσεις: υποκρίνεσαι ευτυχία αλλά αποκομίζεις καβγάδες, ανέχεσαι “δύσκολες” μέρες αλλά επιβαρύνεσαι με νεύρα. Όμως, οφείλεις να τα αντέξεις όλα. Κυρίως, επειδή την αγαπάς. Πώς όμως μπορεί αυτό να γίνει πράξη;

  – Αποδέξου ότι είναι αδύνατο να ζήσεις μαζί της χωρίς να επισκεφτείς τουλάχιστον τρεις φορές το μήνα την IΚΕΑ. Πρόκειται για μια ιεροτελεστία (γι’ αυτήν). Συνόδευσέ την με νηφαλιότητα.

Πώς θα ζείτε μαζί χωρίς να τρώγεστε ο ένας με τον άλλο

– Κάθε σχέση βελτιώνεται κατά 100% όταν δεν υπάρχουν διαμάχες με το φαγητό, ούτε παράπονα για το τι θα μαγειρέψετε απόψε, ούτε καν τι θα ψωνίσετε από το σούπερ μάρκετ. Ποια είναι η λύση για τον πρώτο καιρό μέχρι να βρείτε κοινή διατροφική πορεία; Μια εφαρμογή για on line παραγγελίες στο κινητό του καθενός. Καμία ταλαιπωρία, καμία γκρίνια.

– Ένας ακόμη λόγος που δημιουργούνται τριβές σε μια σχέση, είναι το ποιος και κάθε πότε θα καθαρίζει το σπίτι – κανένας από τους δύο δε θέλει. Για να μη χαλάτε τα κέφια σας κάθε Σαββατοκύριακο, μερίμνησε να έρχεται μια υπηρεσία καθαρισμού μια φορά τις 2 εβδομάδες (τουλάχιστον) και περάστε με την κοπέλα σου ένα ήρεμο weekend μέσα σε ένα πεντακάθαρο σπίτι.

ΣΥΜΒΙΩΣΗ

– Όταν ζούσες μόνος, ίσως να μην έδινες σημασία στο πόσο βρώμικη ήταν η τουαλέτα. Τώρα πια, οφείλεις να κρατάς τους τύπους: καθαρίζεις, ψεκάζεις με αποσμητικό χώρου το μπάνιο, σφουγγαρίζεις τα νερά στο πάτωμα μετά το ντους. Και, πάντα χτυπάς την πόρτα πριν μπεις.

– Ίσως το πιο σημαντικό: απολαύστε τα μικρά πράγματα που υποτίθεται ότι είναι “κανονικά” όταν ζείτε μαζί. Αν κάθε μέρα συνειδητοποιείς πόσο σπουδαίο είναι να ξυπνάς δίπλα της και να κοιμάστε μαζί ξανά το βράδυ, κάθε άλλο γίνεται ασήμαντο. Ακόμη και όταν σου παίρνει όλη την κουβέρτα κι εσύ μένεις παγωμένος όλη νύχτα.