Η ημικρανία γίνεται μία δυσάρεστη ανάμνηση

0
39
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Εφιάλτης για έναν στους δέκα Έλληνες είναι η ημικρανία. Αποτελεί τη συχνότερη νευρολογική νόσο, η οποία υποβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα της ζωής. Το 20% των ασθενών υποφέρουν από 15 επεισόδια τον μήνα, υπομένοντας ένα μαρτύριο που δημιουργεί προβλήματα στις προσωπικές και επαγγελματικές τους στιγμές.

Τα νέα είναι ενθαρρυντικά, καθώς καινοτόμες θεραπείες έρχονται να προσφέρουν ανακούφιση. Αξιοποιούνται μονοκλωνικά αντισώματα, που δεσμεύονται στον υποδοχέα CGPR (calcitonin gene – related peptide), ο οποίος θεωρείται ως η πηγή πρόκλησης της ημικρανίας. Αποκαλούνται «αναστολείς CGRP» και έχουν την ιδιότητα να ελαχιστοποιούν τη συχνότητα και την ένταση των επεισοδίων.

Οι υπάρχουσες θεραπείες δεν είναι τόσο αποτελεσματικές, με αποτέλεσμα να προκύπτουν ανθεκτικές μορφές της, για τις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα αντιμετώπισης. Δρουν μόνο κατά των συμπτωμάτων, παρέχοντας μερική ανακούφιση στο 37% των πασχόντων, υπό την προϋπόθεση της συστηματικής χορήγησης.

Οι «αναστολείς CGRP» μπλοκάρουν την εκπομπή του σήματος η οποία πυροδοτεί τα επεισόδια. Πρόκειται για μία απολύτως νέα θεραπευτική προσέγγιση, η οποία παρέχει σαφώς καλύτερη ποιότητα ζωής στους πάσχοντες. Είναι η ελπίδα τους, καθώς τούς καθιστά πιο λειτουργικούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και τούς παρέχει μεγαλύτερη αυτονομία.

Παρά τη σημαντική τους επίπτωση και την επιδείνωση που προκαλούν στην ποιότητα της ζωής, οι ημικρανίες αντιμετωπίζονται σε μικρό ποσοστό. Το 50% των πασχόντων δεν αναζητούν ιατρική βοήθεια, εξαιτίας της περιορισμένης αποτελεσματικότητας των υπαρχουσών θεραπειών.

Οι μελέτες δείχνουν πως οι «αναστολείς CGRP» τερματίζουν αυτόν τον φαύλο κύκλο στους πάσχοντες που λαμβάνουν ήδη κάποια από τις υπάρχουσες θεραπείες και σε εκείνους που τις διακόπτουν, λόγω της περιορισμένης αποτελεσματικότητάς τους. Εκτιμάται πως ένας πληθυσμός πασχόντων 7 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη, οι οποίοι αποφεύγουν τη θεραπεία, θα έχουν πολύ καλύτερη έκβαση στο πρόβλημά τους.

 

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn