Τι έγινε το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιών;

0
56
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Πριν από λίγες ημέρες, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ανακοίνωσε ύστερα από συνάντηση με τους καθηγητές Χρήστο Ζερεφό και Ευθύμη Λέκκα ότι θα δημιουργηθεί ένα υπερσύγχρονο σύστημα στην Περιφέρεια Αττικής για την έγκαιρη προειδοποίηση από πλημμυρικά φαινόμενα. Παρόμοιες διαπιστώσεις για ανάγκη τεχνολογικού εκσυγχρονισμού έκανε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας το νέο πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας. Ομως, η «Κ» αποκαλύπτει ότι η χώρα μας έλαβε από το ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης, μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, τουλάχιστον 16 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ.: από τα 89 που εγκρίθηκαν από το ταμείο για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών του 2007) για την εγκατάσταση και λειτουργία τέτοιων συστημάτων, χωρίς ωστόσο να τα εγκαταστήσει, λειτουργήσει ή στην καλύτερη περίπτωση τα συντηρήσει με επάρκεια. Αμέσως μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, το ευρωπαϊκό ταμείο ενέκρινε την καταβολή μεγάλων ποσών στις τότε νομαρχίες αλλά και σε μερικούς δήμους της χώρας (Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα, Μεσσηνία, Αρκαδία, Ηλεία, Λακωνία, Αιτωλοακαρνανία, Εύβοια και Δυτική και Ανατολική Αττική) για συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης εκδήλωσης πυρκαγιών. Φορέας υλοποίησης ήταν κατά κανόνα η δημόσια αρχή της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ), ο σχεδιασμός τους είχε γίνει από ΑΕΙ και η υλοποίησή τους ανατέθηκε στην Αυτοδιοίκηση Β΄ βαθμού. Ετσι, σύμφωνα με έγγραφα που ετέθησαν υπόψη της «Κ» και έχουν συνταχθεί στο διάστημα Μάρτιος – Μάιος του 2010:

  • Από τα 16 εκατ. ευρώ που είχαν εγκριθεί συνολικά για τα συστήματα αυτά, τα 11,5 αφορούσαν σε πυρόπληκτους του 2007 (Αργολίδα, Λακωνία, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία).
  • 2,5 εκατ. ευρώ είχαν εγκριθεί για συστήματα έγκαιρης πυρανίχνευσης σε Δυτική και Ανατολική Αττική με φορείς υλοποίησης της αντίστοιχες νομαρχίες. Τα συστήματα αυτά είχαν εγκριθεί για χρηματοδότηση την περίοδο 2002-2006 αλλά δεν είχαν ολοκληρωθεί τότε, με αποτέλεσμα να ζητηθεί παράταση για την υλοποίησή τους.
  • Αλλα 2 εκατ. είχαν εγκριθεί για την εγκατάσταση συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης στην Εύβοια και στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κάποια από αυτά τα συστήματα, όπως στην Αιτωλοακαρνανία, λειτουργούν εν μέρει «χωρίς θεαματικά αποτελέσματα, καθώς η μεν διοίκηση δεν τα θέλει αλλά και η εγκατάστασή τους δεν έχει γίνει σωστά. Κάποια, όπως στην Αχαΐα, έχουν επανενταχθεί και ουδέποτε υλοποιήθηκαν και κάποια παραδόθηκαν (π.χ. Μεσσηνία) αλλά δεν χρησιμοποιούνται…».

  • Το σύστημα της Ανατολικής Αττικής (αξίας 1,5 εκατ. ευρώ) ουδέποτε λειτούργησε και εντέλει «λεηλατήθηκε». Της υπόθεσης έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη.
  • Η Νοτιοανατολική Ηλεία της οποίας το έργο εντάχθηκε στον προϋπολογισμό ήταν μια αντιγραφή ενός λειτουργικού συστήματος που είχε εγκατασταθεί στα Γεράνεια όρη. Το σύστημα της Ηλείας ουδέποτε υλοποιήθηκε, καθώς οι υπάλληλοι που το σχεδίασαν είχαν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά του. Οσο για το σύστημα «αναφοράς» της Δυτικής Αττικής, ένα από τα λίγα συστήματα έγκαιρης πυρανίχνευσης, μεταφέρει εικόνα από το δάσος στην περιφέρεια, που με τη σειρά της ενημερώνει την Πυροσβεστική ώστε να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση και μπορεί να καλύπτει μια έκταση ώς 600 στρέμματα. Ενα από τα προβλήματα των συστημάτων αυτών είναι ότι η συντήρησή τους –σε αντίθεση με την εγκατάσταση που γίνεται από ευρωπαϊκούς πόρους– πρέπει να γίνει με εθνικούς πόρους. Ετσι, το σύστημα της Δυτικής Αττικής που λειτουργούσε ώς πέρυσι θα πρέπει για να ξαναλειτουργήσει να συντηρηθεί.

Τέτοια συστήματα επίγεια, πάντως, θα χρειάζονται ολοένα και λιγότερο, καθώς πλέον πολλά στοιχεία καταγράφονται από τους δορυφόρους και το σύστημα «Κοπέρνικος». Η αξιοποίησή τους, ωστόσο, απαιτεί «διοίκηση που να διαχέει γρήγορα την πληροφορία χωρίς στεγανά ανάμεσα σε τμήματα της ίδιας υπηρεσίας ή μεταξύ υπηρεσιών», τόνισε με (πολύ) νόημα στην «Κ» αρμόδια ευρωπαϊκή πηγή.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn