15.1 C
Corinth
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχική Υγεια - Ομορφια Κάτω από το 18% του πληθυσμού εμβολιάζεται για γρίπη

Κάτω από το 18% του πληθυσμού εμβολιάζεται για γρίπη

0
23
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Δραματικά είναι τα αποτελέσματα του αντιγριπικού εμβολιασμού στη χώρα μας σε σχέση με τον γενικό στόχο εμβολιασμού του 75% του πληθυσμού των ομάδων υψηλού κινδύνου.

Μελέτη που έγινε στην περιφέρεια Κρήτης και το νομό Κοζάνης, δείχνει ότι πέρυσι, κατά την εμβολιαστική περίοδο 2017-2018, εμβολιάστηκε το 17,7% και το 16,5% του πληθυσμού – στόχου, καθώς από τα τοπικά φαρμακεία διατέθηκαν περίπου 112.000 και 25.000 αντιγριπικά εμβόλια, αντίστοιχα.

Η μελέτη έγινε από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου Κώστα Βαρδιάμπαση και την πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης Ελισάβετ Δερβενιωτάκη, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο Φαρμακευτικών Συλλόγων και παραδόθηκε αρμοδίως στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, καθώς και στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) ο οποίος με τη σειρά του την απέστειλε σε όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας προς ενημέρωση.

Όπως επισημαίνεται στη μελέτη, οι εμβολιασμοί για τη γρίπη στους ενήλικες, σχεδόν το 90%, έγιναν εντός του χώρου του φαρμακείου, από το φαρμακοποιό, κάτι που θεωρείται δεδομένο και αυτονόητο για τους ασθενείς, εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, πρόκειται για μια πράξη που δεν είναι θεσμοθετημένο δικαίωμα ή υποχρέωση των φαρμακοποιών. Παρόλα αυτά, ο δρόμος για την ένταξη των φαρμακείων στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει ανοίξει, με μια γενική αναφορά στο σχετικό νομικό πλαίσιο (Ν.4486, 7/8/2017, άρθρο 4).

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμάται ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός προλαμβάνει 37.000 θανάτους ετησίως. 

Η επιτροπή δημόσιας υγείας της Commission προτρέπει τα κράτη – μέλη να αναλάβουν δράσεις ώστε τα επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης να φθάσουν το 75% του πληθυσμού των ομάδων υψηλού κινδύνου. Αν και το σχετικό έγγραφο επικυρώθηκε στις 9/1/2014 στις Βρυξέλλες, δυστυχώς το ποσοστό – στόχος δεν έχει επιτευχθεί έως τώρα , σύμφωνα με τα δεδομένα του ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control), παρά τη δραστηριοποίηση των κρατών.

Σε αμερικανική μελέτη του 2012 για τον ετήσιο οικονομικό αντίκτυπο της γρίπης, υπολογίσθηκε πως το 2010 συνολικά στις Η.Π.Α. καταγράφηκαν 25,34  εκατ. κρούσματα, που αντιστοιχούν στο 8,1% του πληθυσμού. Το συνολικό ετήσιο κόστος της ασθένειας ανήλθε σε 29,12 δισ. δολ., που ήταν περίπου το 0,2% του ΑΕΠ των ΗΠΑ το 2010. Από αυτά, το 65% αφορά τα έμμεσα κόστη (απώλεια παραγωγικότητας λόγω απουσίας από την εργασία και θάνατος σε παραγωγική ηλικία) και το 35% αφορά τα ιατρικά κόστη.

Όπως καταγράφουν οι κ.κ. Βαρδιάμπασης και  Δερβενιωτάκη, περίπου το 20% των φαρμακείων σε διεθνές επίπεδο (περ.193.000 φαρμακεία) αξιοποιούνται ως κέντρα εμβολιασμού της κοινότητας, απευθυνόμενα αθροιστικά σε αντίστοιχο πληθυσμό 940 εκατ. ανθρώπων και 120.000 από αυτά προσφέρουν τη δυνατότητα υπηρεσίας διενέργειας εμβολιασμού από το φαρμακοποιό (σε αντίστοιχο πληθυσμό περίπου 655 εκατομμύρια). Μεταξύ των χωρών που διενεργείται εμβολιασμός από το φαρμακοποιό είναι οι: Αργεντινή, Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Δανία, Ελβετία, Πορτογαλία και Νέα Ζηλανδία.”

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι φαρμακοποιοί κρατούν αρχείο εμβολιασμών που το κοινοποιούν σε εθνικούς οργανισμούς υγείας υπό όρους.
Σε όλες τις χώρες που οι φαρμακοποιοί εμβολιάζουν το κοινό, είναι υποχρεωτικό να λαμβάνουν ειδική σχετική εκπαίδευση, η οποία παρέχεται από (ή με τη συμβολή) του εκάστοτε εθνικού φαρμακευτικού συλλόγου. Επίσης, τα φαρμακεία πρέπει να πληρούν ορισμένες προδιαγραφές όπως πχ. διαχείριση ιατρικών απορριμάτων.
Σε κάποιες χώρες η υπηρεσία του αντιγριπικού εμβολιασμού στο φαρμακείο αποζημιώνεται  από το ασφαλιστικό σύστημα ενώ σε κάποιες άλλες η δαπάνη αυτή επιβαρύνει τον ασθενή.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn