Στα τρία η Ελλάδα για τις ευρωεκλογές

0
10
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Διατήρηση του σταυρού στις ευρωεκλογές αλλά κατάτμηση της χώρας σε τρεις περιφέρειες, εξετάζει η κυβέρνηση όπως αναφέρουν πληροφορίες του newpost.

Για να μπορεί να εφαρμοστεί στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου ένα τέτοιο σύστημα, μπορεί να περάσει με πλειοψηφία 151 ψήφων. Καλό θα ήταν όμως να υπάρχει και η στήριξη της Αντιπολίτευσης. Τέτοια συζήτηση δεν έγινε μέχρι στιγμής στην Πειραιώς ούτε στο Κίνημα Αλλαγής. Εφόσον παρουσιαστεί κυβερνητική πρόταση θα εξεταστεί.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει το ενδεχόμενο κατάτμησης της χώρας σε δύο περιφέρειες στις ευρωεκλογές. Αλλά ένας διαχωρισμός σε βόρειους και νότιους θα παρέπεμπε σε διχασμούς. Τελευταία έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για τρεις περιφέρειες. Οι λόγοι που έκαναν την κυβέρνηση να εξετάσει το συγκεκριμένο σενάριο σύμφωνα με την επίσημη γραμμή είναι οι εξής:

*Να γίνουν πιο δημοκρατικές οι ευρωεκλογές με την έννοια να μην εκλέγονται μόνο οι “σταρ”, αλλά να έχουν σοβαρές πιθανότητες και αξιόλογα πρόσωπα, λιγότερο αναγνωρίσιμα, καθώς θα ήταν ευκολότερο γι’ αυτά να κάνουν προεκλογικό αγώνα σε μια μικρότερη περιφέρεια.

*Είναι λιγότερες οι προεκλογικές δαπάνες και έτσι δεν ευνοούνται μόνο οι έχοντες.

Υπάρχει όμως και παρασκήνιο.

*Ένας πολύ σοβαρός λόγος είναι ότι ένας ευρωβουλευτής που εκλέγεται με το  πρώτο κόμμα,  μπορεί να πάρει εκατοντάδες ή δεκάδες χιλιάδες σταυρούς σε όλη την επικράτεια της χώρας, γεγονός που  θα έθρεψε τις φιλοδοξίες του εάν ήθελε να πλασαριστεί για «δελφίνος». Η δύναμη επιρροής σε ψήφους περιορίζεται εάν κατέβει σε μια από τις τρεις περιφέρειες της χώρας, όπως εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

*Κρίσιμο ερώτημα είναι με τι πληθυσμιακά κριτήρια θα γίνει η κατάτμηση των περιφερειών και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και δεύτερες σκέψεις με στόχο να ευνοηθεί ο ίδιος και να δυσκολέψει τα άλλα κόμματα.

*Μία κατάτμηση της χώρας σε τρεις περιφέρειες ευνοεί τα κόμματα και τις επιλογές των αρχηγών, καθώς μπορούν να «μαγειρέψουν» τις λίστες των υποψηφίων, ανά περιφέρεια, ανάλογα με το ποιους θέλουν να προωθήσουν περισσότερο. Μπορούν έτσι να δυσκολέψουν τη ζωή σε υποψήφιους που θα εκλέγονταν άνετα εάν κατέβαιναν στην επικράτεια και να εκλέξουν άλλα πρόσωπα, της επιλογής τους, με λιγότερους σταυρούς, στις μικρότερες περιφέρειες.

Οι ζυμώσεις άρχισαν. Το σενάριο της κατάτμησης της χώρας ήδη συζητείται ευρέως μεταξύ των ευρωβουλευτών όλων των κομμάτων στις Βρυξέλλες λόγω των πληροφοριών που διέρρευσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανόν στις αρχές του 2019 το Μαξίμου να έχει καταλήξει σε ένα νέο εκλογικό σύστημα για τις ευρωεκλογές του Μαΐου ώστε να τεθεί σε διαβούλευση με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Ένα πάγιο αίτημα της ΝΔ είναι να ζητά ρύθμιση για το δικαίωμα να ψηφίζουν στον τόπο της καταγωγής τους οι Έλληνες που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους που αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ διότι φοβάται την είσπραξη δυσαρέσκειας όπως τον κατηγορεί η Πειραιώς.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn