Τατούλης | Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα όλης της Πελοποννήσου

0
47

«Εδώ είναι όλη η Πελοπόννησος. Είναι όλες οι υγιείς δυνάμεις της Πελοποννήσου. Μαζί με τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι από την πρώτη στιγμή και σε αγαστή συνεργασία μαζί μας τα Επιμελητήρια της Αχαΐας και της Ηλείας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Πελοπόννησος 2018», την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, που διοργανώνεται στην Κόρινθο σε συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τα Επιμελητήρια και σημείωσε ότι «η συνεργασία αυτή δείχνει ότι εκεί που υπάρχει το όραμα, εκεί που υπάρχει δύναμη ψυχής, εκεί μπορούμε πλέον να υπερβούμε όλα αυτά που αποτελούν το μικρόκοσμό μας».  

«Αποδείξαμε στην Πελοπόννησο ότι δημιουργούμε θεσμούς και δομές, επιβάλλοντας ένα μοντέλο συνεργασίας και συνεννόησης όλων των θεσμικών φορέων, κυρίως μέσα από τη διεκδίκηση του αμοιβαίου συμφέροντος». 

«Επιβάλλαμε τη βασική αρχή, ότι οι διαφορετικοί κόσμοι πρέπει να συνεννοηθούν. Σε καμία περίπτωση δεν είπαμε ότι οι διαφορετικοί κόσμοι θα πρέπει να ταυτιστούν» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και σημείωσε ότι αυτή τη συνεννόηση, αυτή την ασφάλεια της συνεννόησης την έχουν επιβάλλει πλέον οι πολίτες. «Αυτοί οι πολίτες δεν θα μπορέσουν σε καμία περίπτωση να δεχθούν παρεμβάσεις που θα υποθηκεύσουν το μέλλον αυτής της επιτυχούς συμβίωσης που έχει επιβληθεί σε όλη την Πελοπόννησο. Αυτό είναι το μεγάλο επίτευγμά μας, η μεγάλη κληρονομιά μας».  

Η χώρα και ο πολιτικός κόσμος της χώρας θα πρέπει να καταλάβουν, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, ότι είναι απαραίτητο σήμερα να συνεννοηθούν οι διαφορετικοί κόσμοι, γιατί η κρίση δεν αντιμετωπίζεται από τα οποιαδήποτε ευκαιριακά θετικά αποτελέσματα. Ακριβώς αυτό αποτελεί και το διακύβευμα της χώρας.  

Αυτός ο τόπος θέλει ανθρώπους που θα είναι ευθυτενείς, που δεν θα είναι οσφυοκάμπτες, που δεν θα θυσιάζουν την προσωπικότητα και το κύρος των  θεσμών προκειμένου να επιτύχουν τους ιδιοτελείς στόχους τους, ανέφερε ακόμη ο κ. Τατούλης.  

Τη διαπίστωση ότι στο πρόσφατο πρωτόγνωρο για τη χώρα ακραίο καιρικό φαινόμενο η Πελοπόννησος στάθηκε όρθια, έκανε ο κ. Τατούλης και διευκρίνησε «πληγωμένη μεν, αλλά στάθηκε όρθια. Με τους ανθρώπους της, με τις δομές της, με τους θεσμούς της, προσπαθώντας να υπερβεί τον εαυτό της και να βάλει καινούργιους όρους στο παιχνίδι, όχι της επιβίωσης, αλλά της ανάπτυξης».  

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε επίσης στο Αναπτυξιακό Συνέδριο το οποίο έγινε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με την Κυβέρνηση και όλους τους φορείς και το οποίο ήταν το πιο επιτυχημένο. «Και αυτό όχι γιατί κάποιες δυνάμεις συντέλεσαν να είναι το πιο επιτυχημένο. Είναι απόρροια της δουλειάς μας και της εργατικότητάς μας. Πάνω απ’ όλα είναι απόρροια αυτού του αδάμαστου ήθους  και ύφους που έχουν οι Πελοποννήσιοι συμπολίτες μας και οι Πελοποννήσιοι επιχειρηματίες. Ενός αδούλωτου, ενός ανιδιοτελούς, ενός ακομμάτιστου πατριωτισμού, τον οποίο υπερασπιζόμαστε ως σημαία της ύπαρξής μας. Ως σημαία για την προσδοκία στο μέλλον μας Ως σημαία για να αποδείξουμε ότι αντέχουμε, δεν κιοτεύουμε, στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις τροφοδοτώντας την ελπίδα και την προσδοκία των πολιτών».  

Η έκθεση “Πελοπόννησος 2018”, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη θα δημιουργήσει καινούργιες ιδέες και καινούργιες σκέψεις, θα διαπιστωθεί η εφευρηματικότητα των Πελοποννησίων επιχειρηματιών, ιδίως δε της νεότερης γενιάς.  

«Σε αυτό το επίπεδο η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο για τη δημιουργία θερμοκοιτίδων νεανικής επιχειρηματικότητας για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Για να δώσουμε τη δυνατότητα της ανακάλυψης και του επιχειρείν» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης και διαβεβαίωσε τους προέδρους των Επιμελητηρίων ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να στηρίζει αυτές τις προσπάθειες, όπως κάνει με συνέπεια μέχρι σήμερα, κυρίως όμως έχοντας την ικανότητα να αξιολογεί και να επενδύει σε αυτές που έχουν μέλλον και προοπτική.