“Η Σονάτα του Σεληνόφωτος”, με την Κατερίνα Διδασκάλου

0
232

Η Κορίνθια στην καταγωγή ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου επιστρέφει στο Επίκεντρο+ της Πάτρας για τρεις μόνο παραστάσεις με το έργο του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Η Κατερίνα Διδασκάλου παρουσιάζει με τη σκηνοθετική ματιά της και την ερμηνεία της το ερωτικό αριστούργημα του Γ. Ρίτσου, έργο το οποίο σηματοδοτεί το πέρασμα του ποιητή από την στρατευμένη ποίηση στα λυρικά-θεατρικά έργα της τέταρτης διάστασης που έγραψαν ιστορία.

Ο έρωτας, η μοναξιά, η συνεχής αναζήτηση και τέλος η κάθαρση και ο απεγκλωβισμός που λυτρώνει, ξεδιπλώνονται υπέροχα μέσα σε μια ώρα, με τη μοναδική γλώσσα του Ρίτσου και την πρωτότυπη μουσική που γράφτηκε από τον Μηνά Αλεξιάδη ειδικά για την παράσταση.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία, ερμηνεία: Κατερίνα Διδασκάλου

Μουσική: Μηνάς Αλεξιάδης

Κινησιολογική επιμέλεια: Έλσα Τζαβελάκου

Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Σκηνογραφία: Ματίνα Μέγκλα

Βοηθός Σκηνογράφου: Ματθαίος Δαμίγος

Κοστούμι: Άντρια Παπαδοπούλου.

Παραστάσεις: Παρασκευή 28/9, Σάββατο 29/9 & Κυριακή 30/9

Ώρα: 9:15μ.μ.

Είσοδος: 12 ευρώ και 10 ευρώ μειωμένο – προπώληση

Πληροφορίες – κρατήσεις εισιτηρίων: 2610 46.10.50.

*Η Κατερίνα Διδασκάλου έχει μία ιδιαίτερη σχέση με την Πάτρα. Έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην παράσταση αρχαίου δράματος «Τρωάδες» σε σκηνοθεσία Θ. Αμπαζή το 2013 όπου ερμήνευσε την Ελένη ενώ στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων έχει παρουσιάσει και τον μονόλογο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη.