Γιατί όταν βρίζεις κάνεις τελικά καλό στην υγεία σου

0
70
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Πρόσφατη επιστημονική έρευνα είχε απενοχοποιήσει κατά κάποιο τρόπο μία από τις πιο κακές συνήθειες σου και όλων μας: το να βρίζεις και να καταριέσαι Θεούς και δαίμονες όταν τα πράγματα στραβώνουν.

Το συμπέρασμα των ερευνητών ήταν το εξής: το να βρίζεις δεν αποτελεί πρόβλημα, εφόσον δεν γίνεται με υπερβολικό και εξευτελιστικό τρόπο και μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις σωματικά πιο δυνατός και να εκτονώσεις το άγχος, που έχει προκληθεί από άσχημα συναισθήματα και στρεσογόνες καταστάσεις και κατ’ επέκταση στο τέλος της ημέρας να είσαι ικανότερος να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου σε αυτό που κάνουν.

Με βάση λοιπόν αυτή την αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα μελέτη, συγκεντρώσαμε όλα τα καλά που επιφέρει το να ξεστομίζεις «κακές» κουβέντες στην ψυχή και το σώμα σου, σύμφωνα με την συγγραφέα Emma Byrne και το βιβλίο της Swearing Is Good for You: The Amazing Science of Bad Language.

Σε βοηθάει να ελέγχεις το θυμό σου

«Το να λες κακές λέξεις αποτελεί έναν τέλειο μηχανισμό για να συνυπάρξεις με τον θυμό σου», σημειώνει η Byrne: «Είναι ένας λεκτικός τρόπος να εκφράσεις την οργή σου, χωρίς να καταφύγεις σε σωματική βία, ελέγχοντας δηλαδή τις ορμές σου».

… Αλλά και να αντιμετωπίζεις δύσκολες καταστάσεις

«Βρίζοντας εκτονώνεις το θυμό και το άγχος σου, προκαλείς αίσθημα ανακούφισης στον οργανισμό σου και βελτιώνεις τη ψυχική σου κατάσταση, εξωτερικεύοντας τα αρνητικά σου συναισθήματα».

Σε κάνει ανεκτικό στον πόνο

Ή περίπου αλύγιστο. Σύμφωνα με έρευνα της Byrne, το να βρίζεις μπορεί να αυξήσει την ανοχή σου τόσο στον σωματικό όσο και στον συναισθηματικό πόνο. «Για παράδειγμα, άνθρωποι με χρόνιες ασθένειες παρακινούνται να βρίζουν και να εκφράζουν τον θυμό τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φόβο και την απογοήτευσή τους».

Θέτει σε λειτουργία τον εγκέφαλό σου

«Όταν βρίζεις ενεργοποιείς τμήματα του εγκεφάλου, που παραμένουν αδρανή όταν απλά μιλάς κανονικά», τονίζει η Byrne και διευκρινίζει: «Το βρίσιμο μπορεί να βοηθήσει τα θύματα εγκεφαλικού επεισοδίου να ανακτήσουν την ικανότητά τους να μιλούν και να εκφράζονται, ενεργοποιώντας εκείνα τα μέρη του εγκεφάλου, που σχετίζονται με τα συναισθήματα και την ομιλία. Για παράδειγμα, οι ασθενείς αυτοί δεν μπορούν να πουν τις λέξεις “Είμαι θυμωμένος” ή “Είμαι χαρούμενος.” Αλλά μπορούν να εκφράσουν αυτά τα συναισθήματα, χρησιμοποιώντας βρισιές».

Και μια διευκρίνιση

Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι όποιος έχει ένα πιο ακατάλληλο λεξιλόγιο δεν γνωρίζει «καλές» και ευγενικές λέξεις και άρα δεν είναι έξυπνος. Η Byrne αναφέρει ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: Έρευνα του 2016 που διεξήχθη από το Marist College έδειξε ότι οι άνθρωποι που έβριζαν συχνά είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν πιο πλούσιο λεξιλόγιο απ ‘ό, τι οι άνθρωποι που δεν το έκαναν.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα φτάσεις στα όρια σου στον εργασιακό σου χώρο για παράδειγμα, κρύψου στην τουαλέτα, βεβαιώσου ότι είσαι μόνος και ρίξε κανένα καντήλι. Για το καλό σου. Έχεις την άδεια της επιστήμης.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn