Tα σημαντικά deals του Πιτσάκη στην Θεσσαλονίκη

0
27

Με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο εκπροσωπήθηκε το Επιμελητήριο Κορινθίας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας και χαρακτηρίσθηκε από όλους ως μια μεγάλη «γιορτή» της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της τεχνολογίας, που έχοντας εφέτος ως τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ συμπεριέλαβε ανάμεσα στους συμμετέχοντες εκθέτες της και εταιρείες κολοσσούς της παγκόσμιας οικονομίας (ΙΒΜ, Microsoft, HewlettPackard, Coca Cola International, Google, Facebook Int, ICAP Group, Pfizer, Lockheed κλπ)ενώ  συνδύασε παράλληλα και την ψυχαγωγία με πλήθος θεματικών ενοτήτων για όλα τα ενδιαφέροντα.  

Πάνω από 280.000 επισκέπτες (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν) δημιούργησαν ένα αριθμό- ρεκόρ αναδεικνύοντας τη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στη μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας, σε επίπεδο εκθετών, συμμετοχών και απήχησης. Επιβεβαιώνοντας έτσι τις αρχικές προβλέψεις ότι η φετινή ΔΕΘ θα εξελίσσονταν σε επιχειρηματικό γεγονός πανελλήνιας και διεθνούς επιχειρηματικής εμβέλειας και δικαιώνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο την απόφαση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας να δώσει έντονο παρόν στη διοργάνωση τόσο μέσω του εκθεσιακού χώρου που είχε στο περίπτερο των Επιμελητηρίων όσο και μέσω συναντήσεων και συμμετοχών σε εκδηλώσεις που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Πιτσάκης στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΙΤΣΑΚΗ ΜΕ ΤΗ HELEXPO-ΔΕΘ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ 2018»
ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ 

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Κορινθίας οι πολυπληθείς επισκέπτες του, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν προϊόντα της Κορινθιακής Γής και της Κορινθιακής Επιχειρηματικότητας, να εκτιμήσου τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τοπικών προϊόντων μας και να έλθουν σε επαφή με τους συμμετέχοντες τοπικούς επιχειρηματίες. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης επισκέφθηκε τη φετινή ΔΕΘ και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες Κορίνθιους επιχειρηματίες και εκπροσώπους τοπικών επιχειρήσεων για τον άριστο τρόπο με τον οποίο προέβαλαν την αξεπέραστη Κορινθία, την δυναμική παραγωγή της και τα ποιοτικά προϊόντα της. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας είχε συναντήσεις και τη εκπροσώπους της Διοίκησης και στελέχη της HELEXPO-ΔΕΘ σχετικά με τη διοργάνωση της εμπορικής- επιχειρηματικής εκθέσεως «Πελοπόννησος 2018» που θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 7 Οκτωβρίου στο Λιμάνι της Κορίνθου, με την υποστήριξη της HELEXPO-ΔΕΘ. 

Επίσης ο Παναγιώτης Πιτσάκης ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου συμμετείχε και στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, κατά τα καθιερωμένα της ΚΕΕΕ  λόγω της ΔΕΘ. Εκεί είχε την ευκαιρία να είναι συνομιλητής με εκπροσώπους πολλών Επιμελητηρίων της χώρας, τον Πρόεδρο της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο και τους παρισταμένους εκπροσώπους της κυβέρνησης και άλλων φορέων όπως ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτης Κορκολής, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόης Λαμπριανίδης, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και του ΤΣ κ. Ευγενία Φωτονιάτα, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Δημήτρης Αυλωνίτης, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Απόστολος Μακρυκώστας, ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς κ.α. 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ 83ης ΔΕΘ
ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΗΣ «ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ 

Το Σαββατοκύριακο 8-9 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Πιτσάκης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης ενώ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης συνοδευόμενος από εκπροσώπους των διοργανωτών, επισκέφτηκε το περίπτερο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ενημερώθηκε για τις εκθεσιακές συμμετοχές αμερικανικών εταιριών που έχουν ηγετική θέση στην παγκόσμια οικονομία (Coca–Cola, Microsoft, Google, IBM κλπ). Επίσης πραγματοποίησε επίσκεψη και στον εκθεσιακό χώρο των Επιμελητηρίων της Ελλάδος καθώς και στο εκθεσιακό θεματικό πάρκο της «Ψηφιακής Ελλάδας» όπου περισσότερες από 100 νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) είχαν τη δική τους παρουσία για επιχειρηματικές δράσεις που δίνουν έμφαση στην ψηφιακή καθημερινότητα της αγοράς, στην οικονομία, στην ψηφιακή γεωργία και γενικά στην καινοτομία. Επισκέφθηκε επίσης το περίπτερο Academia 2018 που ήταν αφιερωμένο στην  πανεπιστημιακή έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία, όπου μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης τον ενημέρωσαν για δημιουργίες του ΑΠΘ στον τομέα της αυτοκίνητης μηχανολογίας και άλλες δραστηριότητες των ερευνητικών ομάδων τους.