“Το πάρκο” | Νέο βιβλίο Κορίνθιας συγγραφέως

0
81

Το «Πάρκο» είναι μια συλλογή 15 ιστοριών μυστηρίου και φαντασίας. Τρεις από αυτές εξελίσσονται σε γνωστά πάρκα του πλανήτη και έδωσαν το όνομά τους σε αυτό το βιβλίο. Μέσα από σύντομες και καθηλωτικές αφηγήσεις, άλλοτε σε πρώτο κι άλλοτε σε τρίτο πρόσωπο, πραγματοποιείται μια διείσδυση, τόσο στις ζωές απλών ανθρώπων που βιώνουν έντονες εσωτερικές συγκρούσεις, όσο και στα άδυτα του ψυχισμού τους. Κυριαρχεί το φανταστικό στοιχείο, η μυστηριώδης ατμόσφαιρα και η τραγικότητα των ηρώων. Σήμα κατατεθέν όλων των ιστοριών είναι το στοιχείο της ανατροπής στο τέλος, που δηλώνει ξεκάθαρα στον αναγνώστη πως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και πως υπάρχουν κι άλλες οπτικές γωνίες για να τα δει κανείς.

Το ταξίδι σε αυτές τις ιστορίες μοιάζει με βόλτα σε ένα πάρκο με πολλούς πυκνούς θάμνους, σκοτεινά μονοπάτια, μυστικές και κρυμμένες γωνιές πίσω από τα αγέρωχα δέντρα. Μυστήρια που ξεδιπλώνονται σταδιακά, και ο αναγνώστης που θα δεχτεί την πρόκληση να τα ανακαλύψει, θα πρέπει από πριν να γνωρίζει ότι θα συναντά συνεχόμενες εκπλήξεις στην πορεία του.

Ο χρόνος παγώνει, το παρελθόν ξυπνάει, το παρόν παραπλανεί και το μέλλον παραμονεύει αβέβαιο. Οι ήρωες φλερτάρουν με άλλες διαστάσεις, άλλοτε με φόβο κι άλλοτε με χιούμορ, και περιπλανιούνται ανάμεσα στη φαντασία και στην πραγματικότητα, στο σήμερα και στο χθες, στον ορατό και στον αόρατο κόσμο. Κάθε ήρωας του «Πάρκου» κάνει μια υπέρβαση.

Εσύ; Τι θα έλεγες για μια βόλτα στο «Πάρκο»;

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Η Δήµητρα Παπαναστασίου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Τµήµα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Έχει εργαστεί στην ιδιωτική και δηµόσια εκπαίδευση, στο γραφείο τύπου δηµοσίων και διεθνών σχέσεων της Νοµαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας και από το 2001 είναι Επιστηµονική Υπεύθυνη στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Δίολκος», Π.Ε. Κορινθίας, σε συνεργασία µε τον Οργανισµό Κατά των Ναρκωτικών. Έχει παρακολουθήσει κύκλους σεµιναρίων στο Ερευνητικό Πανεπιστηµιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής και στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου.

Ασχολείται εδώ και 25 χρόνια µε την αρθρογραφία και την εκπόνηση επιστηµονικών προγραµµάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας για τον Νοµό Κορινθίας, µε την εποπτεία του ΟΚΑΝΑ.

Έχει παρακολουθήσει δύο συνεχόµενα επιµορφωτικά προγράµµατα δηµιουργικής γραφής και αφηγηµατολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Εδώ και 25 χρόνια είναι µέλος του µουσικού σχήµατος «Ονειροβάτες» και παράλληλα τα τελευταία έξι χρόνια είναι µέλος της Μουσικής Σκηνής «Ηχοκύµατα». Το «Πάρκο» είναι η πρώτη συγγραφική της προσπάθεια στην πεζογραφία.