Σε ποια ηλικία άντρες και γυναίκες φτάνουν στο σεξουαλικό τους peak

0
28

Ένα από τα πολλά τα οποία έχουμε βαρεθεί να ακούμε και να διαψεύδουμε, είναι οι μύθοι για το οτιδήποτε, από θέματα υγείας, πολιτικής, οικονομίας μέχρι αυτούς που αφορούν στο περιβάλλον. Μια κατηγορία στην οποία ο περισσότερος κόσμος δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία παραφιλολογίας είναι φυσικά εκείνη του σεξ, με πολλούς μύθους να καταφέρνουν ακόμα να ακούγονται και να διαδίδονται. Τα αποτελέσματα όμως μιας πρόσφατης μελέτης έρχονται να καταρρίψουν έναν από αυτούς.

Σύμφωνα με μία έρευνα, που αμφισβητεί τα όσα έχουμε ακούσει εδώ και χρόνια, οι γυναίκες φτάνουν στην κορυφή της σεξουαλικότητας τους νωρίτερα από τους άντρες.

Το διαδικτυακό κατάστημα sex toys Lovehoney έκανε έρευνα σε 1418 Αυστραλούς συμμετέχοντες, με σκοπό να ανακαλύψει το πότε τα ζευγάρια βιώνουν την κορυφή της σεξουαλικότητας τους και την επιρροή που ασκείται στην ευτυχία τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι για το 58% των γυναικών, η λίμπιντο τους φτάνει στην κορυφή της στις ηλικίες μεταξύ 18 και 24. Παρόλα αυτά, στους άντρες το ίδιο ίσχυε μόνο για το 42% των συμμετεχόντων.

Ο Richard Longhurst, συνιδιοκτήτης του Lonehoney μίλησε στο Daily Mail Australia για τα ευρήματα της έρευνας λέγοντας: «Τα νέα αυτά αποτελέσματα καταρρίπτουν τη συντηρητική άποψη που λέει ότι οι άντρες συνήθως φτάνουν στην κορυφή της σεξουαλικότητας τους στο τέλος της εφηβείας τους και στις αρχές των 20s, και ότι οι γυναίκες επιθυμούν περισσότερο σεξ στα 30s τους».

O Longhurst συμπληρώνει λέγοντας: «Αυτό που δείχνουν τα αποτελέσματα είναι ότι υπάρχει αυξημένη σεξουαλική αυτοπεποίθηση από τις γυναίκες, που είναι αποδεδειγμένη από τότε που εκδόθηκε το Fifty Shades of Grey πριν πέντε χρόνια. Είναι μια ευχάριστη εξέλιξη».