Streetlife

Παπαθεοφάνους | Να επαναλειτουργήσει η Κατασκήνωση Κλημεντίου

Τα τελευταία χρόνια η κατασκήνωση του Κλημεντίου παραμένει κλειστή και παρακάτω παραθέτω επιγραμματικά τους λόγους για τους οποίους προτείνω την επαναλειτουργία της.

Αρχικά να θυμίσουμε ότι η κατασκήνωση Κλημεντίου λειτουργούσε επί 60 συναπτά έτη, προσφέροντας στην τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο. Κάθε καλοκαίρι ήταν γεμάτη από παιδιά. Εδώ και λίγα χρόνια όμως – συγκεκριμένα το 2013 – άρχισαν τα προβλήματα με τη διακοπή της επιχορήγησης από το αρμόδιο υπουργείο για την λειτουργία της. Ο Δήμος Σικυωνίων έκανε κάποια περίοδο μια προσπάθεια λειτουργίας η οποία μάλλον δεν κρίθηκε ως επιτυχής και το αποτέλεσμα είναι τα τελευταία χρόνια η κατασκήνωση να παραμένει κλειστή.

Ο Δήμος Σικυωνίων, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της δημοτικής αρχής, έχει μεγάλα αποθεματικά χρημάτων στα ταμεία του. Θεωρώ ότι το θέμα επαναλειτουργίας της κατασκήνωσης πρέπει να εξεταστεί σοβαρά και ότι αξίζει ένα ελάχιστο μέρος αυτών των χρημάτων που έχει ο Δήμος μας, να διατεθούν για τον σκοπό αυτό.

Και οι λόγοι είναι οι εξής:

Για όλους τους παραπάνω λόγους, προτείνω να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της κατασκήνωσης με κάλυψη των εξόδων λειτουργίας από τον Δήμο Σικυωνίων ο οποίος θα μπορούσε υποστηρικτικά να αναζητήσει χρηματοδοτήσεις και από άλλες πηγές (π.χ. Περιφέρεια, ΕΣΠΑ, φιλανθρωπικά ιδρύματα).

Νίκος Παπαθεοφάνους

Πολιτικός Επιστήμων