Προχωρούν έργα για την αντιπλημμυρική προστασία Λουτρακίου

0
123

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες πετύχαμε την τροποποίηση – ανανέωση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων (Α.Ε.Π.Ο.) για το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου». Με την τελευταία τροποποίηση της Α.Ε.Π.Ο. (08.08.2018) τα τεχνικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου προβλέπεται να κατασκευαστούν εντός της λεκάνης απορροής των υδατορεμάτων Κατουνίστρας, Πραθίου, Αγίας Κυριακής, Αγίου Φανουρίου, Χαρβατίου, Οσίου Πατάπιου, Αγίου Γεωργίου, Νταμαρίου καθώς και δύο μικρότερων, των ρεμάτων «Νεκροταφείου».

Με την οριστική μελέτη της Αντιπλημμυρικής Προστασίας και ακολούθως με την κατασκευή των απαραίτητων Τεχνικών έργων σχεδιάζουμε να επιλυθεί το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας από φαινόμενα πλημμυρογέννεσης σε δομημένες περιοχές, ακόμη και σε συνήθεις διάρκειας βροχοπτώσεις και ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα εμπλουτισμού του Μεταλλικού Υδροφόρου Ορίζοντα Λουτρακίου από τα όμβρια καθώς και να προχωρήσει απρόσκοπτα η εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.).

Στα πλαίσια της επικείμενης δημοπράτησης του έργου για τα ρέματα Πραθίου, Κατουνίστρας και Καρέλλη, για τα οποία υπάρχει δεσμευμένη πίστωση στο Π.Δ.Ε. ποσού 20 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 ευρεία σύσκεψη στη Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του ΥΠ.ΕΝ παρουσία του Δημάρχου Γ. Γκιώνη, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Γ. Μαυροειδή, του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Μακρίδη, της Δ/ντριας κ. Καστραντά Γ., της Πολτικού μηχανικού του Υπουργείου κ. Ποδηματά Μ., των τεχνικών της Δ/νσης κ. Κανελλόπουλος και κ. Δεβενέ και των μελετητών του έργου, του κ. Λιάρου Σ. (ΗΛΙΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) και του κ. Σερμπή Δ. (ΜΕΥΠ Ε.Ε. -ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ε.Ε.). Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να έχει πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του έργου για τα 3 ρέματα έως το τέλος του 2018.

Η Δημοτική Αρχή Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη πραγματοποίησε την οριοθέτηση των 3 αυτών ρεμάτων, εξολοκλήρου από Δημοτικούς Πόρους, συνολικού ποσού 32.745 ευρώ και προχωρά στην οριοθέτηση των υπολοίπων 7 ρεμάτων στο Λουτράκι, με τον επικείμενο Συνοπτικό Διαγωνισμό της 18ης Σεπτεμβρίου 2018, προϋπολογισμού 44.213 ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019. Θα ακολουθήσει η δημοπράτηση της διευθέτησης των 7 ρεμάτων ώστε να καταστεί πλήρης η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.