Ο γεωπόνος από το Ξηροκάμπι Λακωνίας υπουργός Γεωργίας

0
98

Ο Σταύρος Αραχωβίτης αποδεικνύεται µέχρι στιγµής, αν µη τι άλλο, άνθρωπος µε υποµονή και επιµονή. «Στρατιώτης» κοµµατικά αλλά και πατριώτης πολιτικά, στα αγροτικά πράγµατα, δείχνει να αντιλαµβάνεται την πολιτική ως µέσον για την ευηµερία της κοινωνίας.

Οι γεωπονικές του σπουδές αλλά και η επαγγελµατική του σταδιοδροµία στην καρδιά της αγροτικής οικονοµίας του επιτρέπουν να γνωρίζει από πρώτο χέρι τις ανάγκες. Ταυτόχρονα, η πολιτική του παρουσία στη Βουλή και στο κόµµα, του έδωσαν αυτά τα χρόνια τις απαραίτητες προσλαµβάνουσες, ώστε να καθίσει στην καρέκλα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, χωρίς να ζει µε την εντύπωση ότι κάθεται σε αναµµένα κάρβουνα, όπως ενδεχοµένως συνέβαινε µε πολλούς από τους προκατόχους του.

Το ότι δεν έσπευσε να διεκδικήσει νωρίς και µε «κλειστά µάτια» κάποιο χαρτοφυλάκιο και περίµενε υποµονετικά, µέχρι την τελευταία στιγµή, να αναγνωριστούν οι δυνατότητές του, του επιτρέπει σήµερα να µπορεί να λειτουργήσει µε λυµένα τα χέρια.

Ξέρει τις δυνατότητες του αγροτικού τοµέα, γνωρίζει καλά τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, µιλάει την ίδια γλώσσα µε το στελεχιακό δυναµικό του υπουργείου, µπορεί να µανατζάρει αποτελεσµατικά αυτό το χώρο.

 

Βιογραφικό

O Σταύρος Αραχωβίτης γεννήθηκε στο Ξηροκάμπι Λακωνίας στις 14/12/1972, έχει σπουδάσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι γεωπόνος στο επάγγελμα.

Είναι συντονιστής της ΕΠ.Ε.Κ.Ε Αγροτικής Ανάπτυξης, Μέλος της Ομάδας Φιλίας Αρμενίας, Μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, πρώην μέλος Δ.Σ του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε Πελοποννήσου.

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές του Μαΐου του 2012, επανεξελέγη τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015.

Διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας με αντικείμενο τις εκτιμήσεις εμπορικής αξίας αγροτεμαχίων. Ασχολήθηκε με τη σύνταξη διαγνωστικών και τεχνικοοικονομικών μελετών, εργάσθηκε επίσης ως τεχνικός σύμβουλος σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις παραγωγής βιολογικών προϊόντων καθώς και σε μονάδες που ασχολούνται με την επεξεργασία – τυποποίηση και προώθηση βιολογικών προϊόντων.

Είναι τακτικό μέλος του ΓΕΩ.ΤΕ.Ε, ενώ διετέλεσε γραμματέας του Συλλόγου Γεωπόνων (2004-2005)

Ο νέος υπουργός είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά.