Eρευνα | Το αλκοόλ «χτίζει» σχέσεις εμπιστοσύνης

0
11
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

❱ Καθηγητής Ψυχολογίας της Οξφόρδης υποστηρίζει ότι το κρασί βοήθησε την ανθρωπότητα να εξελιχθεί

Το κρασί δεν ευφραίνει μόνο την καρδιά του ανθρώπου – βοήθησε και την ανθρωπότητα να εξελιχθεί! Καθηγητής της Εξελικτικής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε άρθρο του υποστηρίζει ότι το αλκοόλ βοήθησε τους ανθρώπους να επιβιώσουν, αλλά και να επιτύχουν ως είδος, καθώς διευκολύνει τη σύνδεσή τους μέσω της φιλίας!

«Οι φιλίες μάς προστατεύουν από τις εξωτερικές απειλές και τα εσωτερικά στρες, κι αυτό αποτελεί κλειδί στην εξελικτική μας επιτυχία. Οι κοινωνικές ομάδες των πρωτευόντων θηλαστικών, αντίθετα με τα περισσότερα άλλα ζώα, βασίζονται στο δέσιμο για να διατηρήσουν την κοινωνική συνοχή τους. Και για τους ανθρώπους σε αυτό το σημείο σημαντικό ρόλο παίζει ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί» εξηγεί ο Robin Dunbar.

Αυτό γίνεται μέσω των ενδορφινών που απελευθερώνονται από την ενεργοποίηση του μηχανισμού της ευχαρίστησης που προκαλεί το αλκοόλ. Οι ενδορφίνες είναι αυτές που «επιτρέπουν στους ανθρώπους να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλον», επισημαίνει ο ειδικός και μάλιστα αυτό γίνεται από τα προϊστορικά χρόνια.

Αρχαιολόγοι όπως ο Patrick McGovern από το University of Pennsylvania Museum έχουν εντοπίσει απομεινάρια ζύμωσης σε πήλινα σκεύη στην Κίνα, ηλικίας μεγαλύτερης των 8.000 ετών. Η άποψη δε ότι οι άνθρωποι άρχισαν να καλλιεργούν σιτηρά, όπως το σιτάρι και το κριθάρι, όχι για να τραφούν αλλά για να δημιουργήσουν χυλό που μέσω ζύμωσης θα γινόταν ποτό, αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές στις τάξεις των αρχαιολόγων.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn