Φεστιβάλ Αφήγησης Φενεού | “Παραμύθια στης Λίμνης τις σιωπές”

0
4

24-25-26 Αυγούστου 2018

Στη σκιά της επιβλητικής Ντουρντουβάνας η ομώνυμη Κοιν.Σ.ΕΠ απλώνει για πρώτη χρονιά ένα τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Παραμύθια στης Λίμνης τις σιωπές» με λαϊκά παραμύθια και ιστορίες της προφορικής παράδοσης από τις γωνιές της γης. Βρύσες, αυλόγυροι εκκλησιών και παραλίμνιοι χώροι θα αποτελέσουν ένα ατμοσφαιρικό φυσικό σκηνικό για να φιλοξενηθούν παραστάσεις αφήγησης με παραμύθια βγαλμένα απ’ τις καρδιές του κόσμου, για μικρούς περπατητές της ζωής και ενήλικες αναζητητές νοημάτων και σοφίας. Παραμυθάδες (Θ. Ίντας, Λ. Τριαντάρη, Δ. Β. Προύσαλης) και μουσικοί (Φ. Πλακιάς) κερνούν τους φίλους των αφηγήσεων ταξίδια μαγευτικά του νου με είσοδο ελεύθερη, και εργαστήρια αναμένουν φιλομαθείς για να τους φανερώσουν μυστικά από την ιστόρηση των παραμυθιών.

Πιστή στην υπηρέτηση των αρχών του καταστατικού της η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη» υποστηρίζει τη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Αφήγησης Φενεού «Παραμύθια στης Λίμνης τις σιωπές». Κατόπιν πρόσκλησης από εκπροσώπους της τοπικής Κοιν. Σ.ΕΠ «Στη σκιά της Ντουρντουβάνας» βοηθά προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες και γνώσεις, επιθυμώντας να συμβάλει στην ποιοτική παρουσία μιας νέας προσπάθειας που αναζητά να αφήσει τα χνάρια της σε χώρο και χρόνο και πρακτικά εμπλουτίζοντας με πολιτιστικές εκδηλώσεις προφορικών αφηγήσεων στο ανεξάντλητης ομορφιάς φυσικό τοπίο του ορεινού όγκου της Κορινθίας.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018
Πρωί: 10.30-14.30
Χώρος: Ξενώνας Αλεξίου-Πανόραμα
Εργαστήρι στην Τέχνη της Αφήγησης : Δημήτρης Β. Προύσαλης

«Πες κι εσύ μιαν ιστορία: Ξετυλίγοντας το κουβάρι της αφήγησης»

Ένα βιωματικό εργαστήρι για τα μικρά σημαντικά μυστικά που πρέπει να γνωρίζει κάποιος όταν θέλει να ξεκλειδώσει μια ιστορία που επιθυμεί να της ξαναδώσει ζωή. Χρήσιμες τεχνικές και πρακτικές προσεγγίσεις για τη μεταφορά του λόγου από το χαρτί στο στόμα, για να απλωθεί και να γίνει κέρασμα σε όλους και λειτουργικές παραστατικές συμβουλές.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικο κοινό. Απαραίτητη η προσκόμιση λαϊκής ιστορίας από τους ενδιαφερόμενους που θα αποτελέσει βάση προσωπικής επικέντρωσης στη συνάντηση.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

Τηλ. επικοινωνίας: 27470-41020 & 6976986966