Επικείμενη έξοδος από τα μνημόνια δε δίνει ελπίδα στους νέους

0
30
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Toυ Δημήτρη Λούμπα*

Όπου «έξοδος», θα το έβαζα σε εισαγωγικά, καθώς όπως θα αναλυθεί στην συνέχεια, μόνο περί καθαρής εξόδου την οποία επικαλείται η κυβέρνηση δεν είναι.

Αυτό, διότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι βαριές και πολύχρονες, πολύ πιο ασφυκτικές από αυτές των άλλων κρατών-μελών που βγήκαν από τα μνημόνια όπως ανέφερε ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταικούρας.

Άρα στην ουσία πρόκειται περί ενός τέταρτου “συμπληρωματικού μνημονίου” (supplemental memorandum) και όχι βέβαια απλώς “επικαιροποιημένου”. Στο νέο “συμπληρωματικό” μνημόνιο επιβεβαιώνεται δυστυχώς ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τις δεκάδες δεσμεύσεις της και μετά την ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου. Πρόκειται δηλαδή για πρόσθετα μέτρα ύψους 5,1 δις ευρώ, χωρίς καμία χρηματοδότηση και χωρίς καμία συγκεκριμένη λύση για το χρέος.

Στο κείμενο του BBC αναφέρεται ακόμα πως την οκταετία 2008 – 2016, το 4% των Ελλήνων, μετανάστευσαν. Έτσι ενώ το 2008 οι κάτοικοι της Ελλάδας ηλικίας 20-39 ετών ήταν το 29% του πληθυσμού, πλέον είναι μόλις το 24%.

Το ίδιο άρθρο, αναφέρει χαρακτηριστικά «Η κυβέρνηση και οι διεθνείς δανειστές, «χρωματίζουν», το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης ως κάτι καλό, αφού η Ελλάδα απέφυγε το Grexit, που θα είχε ρίξει την Ευρωζώνη, σε μια εντελώς άγνωστη ζώνη. Όμως για πολλούς Έλληνες – ειδικά για τους νέους, το κακό έχει ήδη γίνει».

Αυτό αποτελεί και μια θλιβερή πραγματικότητα με την οποία ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι .Η κυβέρνηση μιλάει συνέχεια για μια έξοδο που μόνο «καθαρή» δεν θα είναι, καθώς κόστισε στους Έλληνες και τις Ελληνίδες άνω των 100 δις ευρώ (μόνο μέχρι τον Ιούνιο του 2016) σύμφωνα με τον επικεφαλή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM/EFSF) κ. Κ. Ρέγκλινγκ.

Στο αφιέρωμα, φιλοξενούνται δηλώσεις του Έλληνα ανταποκριτή του Der Spiegel, ο οποίος αναφέρει, ότι οι οικονομικές βελτιώσεις από το peak της κρίσης το 2012, δεν είναι αρκετές.

«Οι Έλληνες αγαπούν την πατρίδα τους και πολλοί θα επέστρεφαν αμέσως μόλις θα έβρισκαν μια αξιοπρεπή δουλειά και προοπτικές στην πατρίδα» σημειώνει.
«Οι χαμηλοί μισθοί και οι υψηλοί φόροι για τους αυταπασχολούμενους κάνουν τις προοπτικές σπάνιες. Ακόμα και στο καλύτερο σενάριο, μιας μόνιμης δουλειάς υπάρχουν δυσκολίες αν θες να φύγεις από το σπίτι των γονιών σου, να κάνεις παιδιά, να έχεις μια αξιοπρεπή και με νόημα ζωή.» λέει ο ίδιος.

Το BBC, προχωρά μάλιστα σε μια αναδρομή τόσο των οικονομικών όσο και των πολιτικών εξελίξεων της οκταετίας των προγραμμάτων διάσωσης, ενώ καταλήγει και πάλι στον ανταποκριτή του Der Spiegel, οποίος τονίζει «Ανησυχώ για το μέλλον των παιδιών μου εδώ.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα χρειαστούν χρόνια ή και δεκαετίες ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στα επίπεδα διαβίωσης προ κρίσης. Αυτός είναι και ο λόγος που οι γονείς όπως εγώ, κάνουν το καλύτερο δυνατό, ώστε να παράσχουν στα παιδιά τους τις ικανότητες και τη γνώση που θα τα βοηθήσουν να βρουν μια δουλειά στο εξωτερικό, αν χρειαστεί».

Στην Νέα Δημοκρατία έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις – βήματα για την σταδιακή έξοδο από την κρίση τα οποία και τονίζουμε διαρκώς εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο.

Το σχέδιο μας συνδυάζει την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, τη δημιουργία αποτελεσματικού κράτους και τη στήριξη στους νέους και τους πιο αδύναμους πολίτες, ενώ βασίζεται στην αλλαγή του μείγματος πολιτικής με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, η ιδιοκτησία των οποίων θα ανήκει στους Έλληνες και δεν θα επιβάλλεται απ’ έξω.

Ειδικά στο ζήτημα του brain drain το οποίο είναι μία τεράστια πρόκληση για τη χώρα μας δίνουμε τεράστια βαρύτητα. Χάνουμε τα καλύτερα μυαλά μας σήμερα. Και δυστυχώς χάνουμε επιστήμονες οι οποίοι μπορούν και πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάταξη της πατρίδας μας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο τρόπος να τους φέρουμε πίσω δεν είναι, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, να τους υποσχεθούμε μία δουλειά στο Δημόσιο, αλλά να δημιουργήσουμε πολλές καλές θέσεις εργασίας μέσα από μία έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων.

Επομένως, η μόνη έξοδος η οποία μπορεί να υπάρξει και η οποία θα δώσει μια ανάσα και μία ελπίδα στους επι 8 χρόνια σκληρά δοκιμαζόμενους Έλληνες, είναι η «έξοδος» της Κυβέρνησης και η άμεση προκήρυξη εκλογών.

Ειδικά μετά την πολύνεκρη τραγωδία στο μάτι, η Κυβέρνηση δεν διαθέτει καμία νομιμοποίηση να παραμένει.

Ο κ. Δημ. Λούμπας είναι καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και στέλεχος του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn