Streetlife

Δέκα λόγοι για να την αγαπήσετε περισσότερο την σοκολάτα

Η αλήθεια είναι ότι η σοκολάτα είναι από τα γλυκά που έχει διχάσει περισσότερο.

Από τη μία είναι συνδεδεμένη με μία σειρά από αρνητικές επιπτώσεις, όπως η πρόκληση βλαβών στα δόντια (τερηδόνα) και η εκδήλωση ακμής στο πρόσωπο. Επίσης, έχει συνδεθεί με την αύξηση του βάρους, λόγω των υψηλών θερμίδων, που περιέχει. Αν και σε αυτήν την περίπτωση, οι ειδικοί συνιστούν τη μαύρη σοκολάτα, που περιέχει λιγότερες θερμίδες.

Κι εννοείται σε μικρές ποσότητες και όχι σε καθημερινή βάση (συστήνουν 1 με 2 μικρές σοκολάτες, την εβδομάδα). Ωστόσο, είναι αρκετοί εκείνοι που δηλώνουν «εθισμένοι» στη σοκολάτα. Και αυτή είναι ακόμη μία αρνητική συνέπεια, καθώς θεωρείται ότι η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει σε μεγάλο βαθμό και εθισμό, με πιο επιρρεπείς στην κατανάλωσή της τις γυναίκες. Επίσης, η συχνή κατανάλωση της σοκολάτας έχει συνδεθεί και με την πρόκληση ημικρανιών.

Από την άλλη, κι επιστημονικά αποδεδειγμένα, η σοκολάτα προσφέρει μία σειρά από οφέλη στον οργανισμό. Δίνει ενέργεια, είναι τονωτική και αποτελεί πλούσια πηγή ζωτικότητας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει, επίσης και αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης αθηροσκλήρωσης και καρδιαγγειακών παθήσεων. Και το κυριότερο, συγκαταλέγεται στις λίστες με τις τροφές, που καταπολεμούν το άγχος.

Οι λάτρεις της σοκολάτας, μάλλον, δεν θα θέλετε κάποιον λόγο για να την αγαπήσετε περισσότερο. Αν, όμως, κάθε φορά που την τρώτε, νιώθετε τύψεις, τότε οι παρακάτω πληροφορίες, θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα:

Exit mobile version