ΕΟΣ Κορίνθου | 3η διάσχιση Ρεματιάς Χαλανδρίου – Πεντέλης

0
51

Από τη σπηλιά Νταβέλη μέχρι τα Βριλήσσια
Κυριακή  20 Μαΐου 2018
Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου θα συμμετάσχει 1η φορά φέτος στην πεζοπορική διάσχιση Ρεματιάς Χαλανδρίου – Πεντέλης  που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός και το Δήμο Βριλησσίων.
Στο ξεκίνημα της διαδρομής θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τη σπηλιά Νταβέλη, το Πεντελικό και τον δρόμο λιθαγωγίας  από τους ειδικούς επιστήμονες  από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης, Θεμιστοκλή Σμπαρούνη, βιολόγο-Msc Οικολογίας και Βασίλη Κωνσταντινίδη, γεωλόγο-MSc Ωκεανογραφίας.

Εκτός από τη σπηλιά Νταβέλη θα υπάρχουν ακόμα 2 σημεία ενημέρωσης:
    στο γεφυράκι της οδού Ασκληπιού (φυτώριο),
    στην πεντάτοξη μαρμάρινη γέφυρα της Δουκίσσης της Πλακεντίας(στα όρια Μελισσίων- Βριλησσίων)

Από τον «Δρόμο Λιθαγωγίας»( σημείο εκκίνησης) θα χρειαστούμε  μία περίπου ώρα για να φτάσουμε   στη Νέα Πεντέλη, όπου μετά από σύντομη στάση  θα μπούμε στην ρεματιά  και το μονοπάτι θα είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος του σκιερό. 
Θα κινηθούμε για λίγο στην παραρεμάτιο Μελισσίων και στη συνέχεια για 400 μέτρα σε δρόμο μέχρι το γεφυράκι της Δουκίσσης Πλακεντίας, οπότε θα μπούμε και πάλι στη Ρεματιά μέχρι τα Βριλήσσια.
Όλη η διαδρομή από τη σπηλιά Νταβέλη και μέχρι τα  Βριλήσσια  θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες μαζί με τις ενημερώσεις στις 3 προγραμματισμένες στάσεις .
Θα ξεκινήσουμε από υψόμετρο 720 μέτρα και θα κατέβουμε στα Βριλήσσια στα 250μέτρα.
Το μήκος της διαδρομής μας είναι περίπου 8,5χλμ.

Βαθμός Δυσκολίας: Α
Στο τέρμα της οδού Διομήδους (παραρεμάτιος Βριλησσίων)ο δήμος Βριλησσίων θα υποδεχτεί τους πεζοπόρους με μικρή γιορτή και θα προσφέρει φρέσκα φρούτα, χυμούς  και νερό.

Η 3η διάσχιση Ρεματιάς θα κλείσει με ζωντανές μουσικές (Jazz και Ρεμπέτικο) προσφορά της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Βριλησσίων.

 Ανεφοδιασμός:
-       νερό στο ξεκίνημα 
-       νερό και λουκουμάκι  θα προσφέρει  ο Βριλησσός στην Νέα Πεντέλη
-      Φρούτα, χυμούς και νερό θα προσφέρει ο δήμος Βριλησσίων στο τέρμα της διαδρομής στα Βριλήσσια.
Αναχώρηση: Στις 7:00 από τα περιβολάκια.
Κόστος εξόρμησης: 12 €, (τα παιδιά δωρεάν) 

Εξοπλισμός: 
Παπούτσια ορειβατικά, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, μπουφάν (αντιανεμικό-αδιάβροχο-διαπνέον ), φακός,  μπατόν, ατομικό φαρμακείο,  ξηρά τροφή, νερό.

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής στις αρχηγούς:
Τόμπρου Δέσποινα 6937204653,
Τσίλη Παναγιώτα     6978793649
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970, Τετάρτη 20:00 – 22:00.