Μέθοδος πρόβλεψης των σεισμών με «όπλο» το ραδόνιο

0
57
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Το «άγιο δισκοπότηρο» της σεισμολογίας, που δεν είναι άλλο από την πρόβλεψη των σεισμών, πιστεύει η επιστημονική κοινότητα ότι μπορεί να αποτελεί το ραδόνιο…

…, ένα στοιχείο που εκλύεται από φυσικά αίτια σε σταθερή βάση από το υπέδαφος και η συστηματικότητα των μεταβολών στη συγκέντρωσή του αξιολογείται ως πρόδρομο φαινόμενο σε σχέση με τις δονήσεις.

Τα τελευταία δύο χρόνια, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών αναπτύσσει ένα δίκτυο πέντε σταθμών με ραδόνιο στη νοτιοδυτική Ελλάδα και στον Κορινθιακό Κόλπο.

«Εχουμε ελπιδοφόρα αποτελέσματα, τα οποία όμως δεν δημοσιοποιούμε ακόμα, προκειμένου να μη δημιουργείται ανησυχία στον κόσμο» λέει ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας, Βασίλης Καραστάθης (φωτό).
Οπως εξηγεί, το ραδόνιο είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια στους σεισμολόγους, ωστόσο η ακρίβεια στις μετρήσεις του έχει βελτιωθεί αισθητά με την εξέλιξη της τεχνολογίας (ανιχνευτές γ’ ακτινοβολίας).

«Μελετάμε το ραδόνιο ως πρόδρομο φαινόμενο. Απώτερος στόχος μας θα μπορούσε να ήταν το να προσεγγίσουμε την πρόγνωση. Ομως βρισκόμαστε ακόμα πολύ μακριά από το να κάνουμε πρόγνωση με την έννοια αυτής του καιρού» προσθέτει.

Λίγες μέρες πριν από τη σεισμική δόνηση 5 Ρίχτερ στην Πύλο, στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, επιστήμονες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχαν λάβει στα κινητά τους ειδοποίηση για αυξημένες συγκεντρώσεις ραδονίου στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία του εργαστηρίου μελέτης πρόδρομων φαινομένων, που αποτελείται από Ελληνες σεισμολόγους και επιστήμονες διεθνούς κύρους με προϋπηρεσία στη NASA, το οποίο συνεργάζεται με ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn