Ραψωματιώτης Το Επιμελητήριο δεν είναι μόνο εισπρακτικός μηχανισμός

0
14

 Έχουμε συναντηθεί με πολλούς επιχειρηματίες το τελευταίο διάστημα, πολλοί από τους οποίους μας έχουν πει ότι δεν είχαν καμία επαφή με το Επιμελητήριο τα τελευταία χρόνια. Πήγαιναν μόνο μία φορά το χρόνο για να πληρώσουν τη συνδρομή τους κι αυτό ήταν όλο. Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ του θεσμού και το ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες, του «έχουν γυρίσει την πλάτη», μας βάζει σε έντονο προβληματισμό και στην ανάγκη να πούμε ότι αυτό δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Το Επιμελητήριο που θέλουμε ως συνδυασμός «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα», δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ένας απλός εισπρακτικός μηχανισμός. Τα μέλη του, εκτός από τις υποχρεώσεις τους, έχουν και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, τα οποία φυσικά πρέπει να τα διεκδικούν. Γιατί είναι αδιανόητο ο επιχειρηματίας και ο επαγγελματίας της Κορινθίας, ειδικά σε τέτοιους καιρούς, να αισθάνεται απομονωμένος από τον ίδιο τον θεσμό που τον εκπροσωπεί.
Ο επιχειρηματίας αναμένει από την αυριανή διοίκηση:
-Τη συμβουλευτική, νομική και αναπτυξιακή υποστήριξη
-Την επιμόρφωση των επαγγελματιών ανά κλάδο
-Την ενημέρωση για τα εν εξελίξει προγράμματα από τα οποία μπορεί να επωφεληθεί
-Την επαφή με τις νέες τεχνολογίες
-Τις στρατηγικές marketing και προώθησης των προϊόντων μας
ΠΡΕΠΕΙ  ν’ αλλάξουν τα δεδομένα στον επιμελητηριακό χώρο. Όπως έχουν αλλάξει οι εποχές και το επιχειρείν. Δίνουμε έμφαση στη ΣΤΗΡΙΞΗ του επιχειρηματία σε όλα τα επίπεδα που έχει ανάγκη η επιχείρησή του. Δίνουμε έμφαση στην ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ και στις νέες μορφές επιχειρηματικότητας. Στην ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ  και στην περαιτέρω γνώση που θα δημιουργήσουν ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον στην Κορινθία. Στην έγκαιρη πληροφόρηση και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ όλων των προγραμμάτων που αφορούν όλους τους επιχειρηματίες του νομού, χωρίς διακρίσεις.
ΜΑΚΡΙΑ από κόμματα και ιδιωτικά συμφέροντα. Μακριά από καθετί που προκαλεί ιδιοτέλεια.  Δεν πρόκειται να μας χαριστεί τίποτα. Ούτε καν τα αυτονόητα. Εμείς, μόνοι μας, σαν Κορίνθιοι επιχειρηματίες, πρέπει να παλέψουμε για να τα κατακτήσουμε. Και φυσικά, αυτά μπορούν να γίνουν πιο εύκολα όταν, την επόμενη κιόλας των εκλογών, θα είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ενωμένοι σαν μία γροθιά. Γιατί δεν μας χωρίζει σχεδόν τίποτα. Μας ενώνουν όμως πάρα πολλά.