Ενα σπουδαίο βιβλίο για την κατοχή και τον εμφύλιο στην Κορινθία!

0
267
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Μια ενδιαφέρουσα μαρτυρία για τη κατοχή και τον εμφύλιο στη περιοχή της Κορινθίας αποτελεί το βιβλίο αυτό.
Οι εκδόσεις Λευκή Σελίδα παρουσίασαν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο-μαρτυρία “Το άστρο της χαράς… να το καρτεράς” της Αγγελικής Λέκκα-Παπαλεονάρδου (1916-2002).

 Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Αγωνίστηκα να σου γράψω “το τελευταίο μου” γράμμα. Τα λόγια χάνονταν. Σβήνανε σαν διάττων. Βγήκανε κάποιοι στοίχοι. Μ’αυτούς, λησμόνησέ με…. Το άστρο της χαράς, μην το καρτεράς, μην το καρτεράς…».
Στις 28-4-1948 ο δικηγόρος Bαγγέλης Λέκκας καταδικάστηκε 12 φορές σε θάνατο για φόνους που δεν είχε διαπράξει. Από τη φυλακή της Ακροναυπλίας στέλνει ένα πονεμένο ποίημα στην αγαπημένη του με επωδό την παραπάνω φράση. Η Αγγελική Παπαλεονάρδου, μέσα από γράμματα, αρχεία κ.λπ., διηγείται τη ζωή της, την οργάνωσή της στο ΕΑΜ, τη μεταμόρφωσή της από κοσμική δεσποινίδα σε αγωνίστρια της Αντίστασης, τη γνωριμία της με τον δικηγόρο Βαγγέλη Λέκκα, μετέπειτα καπετάνιο του 6ου Συν/τος του ΕΛΑΣ, τους αγώνες τους, το γάμο τους, την μετέπειτα πολιτική τους τοποθέτηση.
Με το θάνατο του B. Λέκκα, τον Φεβρουάριο του 1964, θα κλείσει ένας κύκλος ζωής.
Η Αγγελική Παπαλεονάρδου, όπως και χιλιάδες άλλοι την τραγική εκείνη εποχή, θυσίασε τα νιάτα της, φυλακίστηκε, απολύθηκε από τη δουλειά της, πείνασε, ταπεινώθηκε, συκοφαντήθηκε. Σήκωσε όμως τη νιότη της ψηλά και υπηρέτησε ιδανικά. Γεμάτη ευγνωμοσύνη για όσους τη βοήθησαν, καταθέτει τις εμπειρίες της και μας αφήνει παρακαταθήκη το αισιόδοξο μήνυμά της:

«Το άστρο της χαράς… να το καρτεράς…»

H συγγραφέας

Η Αγγελική Λέκκα-Παπαλεονάρδου γεννήθηκε στην Κόρινθο στις 30-9-1916. Μετά τις σχολικές σπουδές στην Κόρινθο σπούδασε στο Αρσάκειο Διδασκαλείο, απ’ όπου αποφοίτησε αριστεύοντας τον Ιούλιο του 1934. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών και έλαβε ως βραβείο τα Χρυσά έπη του Αδαμάντιου Κοραή. Παράλληλα έλαβε και δίπλωμα Γαλλικών από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Στις 30-3-1935 διορίστηκε στο Δημοτικό σχολείο Βραχατίου Κορινθίας. Στις 29-3-1947 ετέθη σε διαθεσιμότητα και στις 20-10-1947 απελύθη της υπηρεσίας δυνάμει του Θ΄ ψηφίσματος. Στις 17-12-1950 παντρεύτηκε τον δικηγόρο Κορίνθου Ευάγγελο Λέκκα. Απέκτησαν δύο κόρες, τη Μαίρη και τη Λιλή. Μόνη, μετά το θάνατο του συζύγου της στις 14-2-1964, μεγάλωσε τις ανήλικες κόρες της. Ευτύχησε να δει δικηγόρο τη Μαίρη και πτυχιούχο Γαλλικής φιλολογίας και υπάλληλο ΑΤΕ τη Λιλή, καθώς και τέσσερα εγγόνια. Η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου τη βράβευσε για τις υπηρεσίες της στο 4ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου (Συνοικισμός).

Ο εκδότης
Οι εκδόσεις Λευκή Σελίδα, με την καινοτομία της «κατά παραγγελία έκδοσης» (print on demand), παραμένει πιστή στην στήριξη νέων Ελλήνων συγγραφέων, παρέχοντας τους την ευκαιρία να εκδώσουν το έργο τους με υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές και χωρίς τις δυσκαμψίες που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν στην πρόσβαση τους σε κλασικούς εκδοτικούς οίκους.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn