Nomophobia: Γιατί μας πιάνει πανικός χωρίς το κινητό μας

0
12
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Ο όρος περιγράφει το συναίσθημα του πανικού ή στρες που νιώθει κάποιος, όταν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο ή απλά να έχει πρόσβαση σε αυτό
Ζώντας στην εποχή του smartphone η προσκόλλησή μας σε αυτό είναι δεδομένη, αρκεί να παρατηρήσει κανείς γύρω του ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό ακόμη και όταν περπατούν στο δρόμο.

Μία νέα έρευνα έδειξε ότι ανοδικές τάσεις παρουσιάζει και το άγχος της αποχώρησής μας από τα κινητά μας τηλέφωνα. Μάλιστα, ο όρος που προσδιορίζει αυτό το άγχος ονομάζεται «nomophobia» και περιγράφει το συναίσθημα του πανικού ή στρες που νιώθει κάποιος όταν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο ή απλά να έχει πρόσβαση σε αυτό.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, αυτό λίγο έχει να κάνει με το αν μπορεί να κάνει ή να λάβει κλήσεις από αυτό.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ και το πανεπιστήμιο Sungkyunkwan της Σεούλ εξηγούν ότι επειδή τα smartphone είναι τόσο εξελιγμένα και πολύ προσωπικό είδος πλέον έχουν γίνει η προέκταση του εαυτού μας.

Εφόσον περιέχουν σημαντικές φωτογραφίες και μηνύματα, τα κινητά λειτουργούν ως μία πύλη σε μία τεράστια έκταση από εφαρμογές, ιστοσελίδες και υπηρεσίες που μας επιτρέπουν γρήγορη πρόσβαση σε περιεχόμενο σημαντικό για εμάς.

«Καθώς τα smartphone περιέχουν περισσότερα προσωπικά στοιχεία, οι χρήστες εκθέτουν περισσότερα στοιχεία της ταυτότητάς τους σε αυτά», επισημαίνει η έρευνα.

«Όταν οι χρήστες αντιλαμβάνονται το κινητό τους ως προέκταση του εαυτού τους είναι πολύ πιο πιθανό να κολλήσουν περισσότερο με τις συσκευές, τείνοντας προς τη nomophobia με όλο αυξανόμενη ροπή προς το να αναζητούν συνεχώς το κινητό τους», προσθέτει.

Αν και χρησιμοποίησαν ένα μικρό δείγμα συμμετεχόντων στην έρευνα, της τάξης των 300 ατόμων, πιστεύουν ότι το άγχος του αποχωρισμού από το smartphone θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο στο μέλλον, καθώς η τεχνολογία θα γίνεται πιο εξατομικευμένη και οι άνθρωποι θα εξαρτώνται περισσότερο από αυτήν.

Η «nomophobia» μέχρι στιγμής δεν έχει κατηγοριοποιηθεί ως μία ειδική ψυχική δυσλειτουργία, ωστόσο μελέτες έχουν δείξει ότι η προσκόλληση στα smartphone μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα.

Νωρίτερα φέτος, μία άλλη μελέτη απέδειξε ότι έχοντας απλά ένα κινητό τηλέφωνο στο χώρο, ακόμη κι αν είναι κλειστό ή με την οθόνη προς τα κάτων, αποσπά την προσοχή.  Παρόλα αυτά αφήνοντάς το σε άλλο δωμάτιο, μπορεί να ενισχύσει την εγκεφαλική λειτουργία, ακόμη και αν το άτομο εξαρτάται πολύ από αυτό.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn