Streetlife

Χάνουμε (;) και το ούζο, πατριώτη

Το ούζο στον δρόμο που χάραξε η… φέτα!

Χάσαμε τη φέτα και τώρα χάνουμε και το ούζο! Αυτόν τον κίνδυνο επισημαίνει ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχασε τις προθεσμίες για τις προτάσεις τροποποίησης του ευρωπαϊκού κανονισμού:

Τον Δεκέμβριο του 2016 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε την αντικατάσταση του κανονισμού (ΕΚ) 110/2008 (κανονισμός για τα αλκοολούχα ποτά) με έναν νέο, με στόχο την ευθυγράμμιση με τα άρθρα 290 και 291 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ωστόσο, ο νέος κανονισμός δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αποτέλεσμα, αν υιοθετηθούν οι αλλαγές που προωθούνται, να κινδυνεύσουν ελληνικά ποτά εξαιρετικής ποιότητας, όπως το τσίπουρο, η τσικουδιά, το ούζο και η μαστίχα Χίου. Η κυβέρνηση έχασε τις προθεσμίες να τοποθετηθεί και τώρα κινδυνεύει να χάσει το ούζο και το τσίπουρο, παρότι πέρυσι τον Φεβρουάριο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει στον αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγ. Μπούτα, που τον είχε επισκεφτεί, στο Μαξίμου: «Τα μόνα που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι ο ήλιος και το τσίπουρο». Αλέξη, θα τα πάρουν κι αυτά. Σ’το λέω εγώ με σιγουριά. Το τι τσίπουρο Ζιμπάμπουε θα πίνουμε δεν λέγεται! Φοβάμαι μήπως ήδη το πίνουμε…