Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές

0
15

Σημαντική επιδείνωση του καιρού προβλέπεται τις επόμενες ήμερες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις άνεμους και χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, πρόκειται για το φαινόμενο “Γαλάτεια”, η οποία θα κινηθεί από την Αδριατική  προς το Ιόνιο, και θα παραμείνει μέχρι και την Πέμπτη.

Οι άνεμοι αναμένονται να είναι ως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων την Τρίτη σε όλα τα πελάγη. Οι νότιοι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι στο Αιγαίο και την Τετάρτη, ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

α. Αύριο, Τρίτη από τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του ιονίου, η ήπειρος, η δυτική στερεά, η δυτική και νότια  Πελοπόννησος και από τις βραδινές ώρες η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες περιοχές.

Διάλεξε την περιοχή που σε ενδιαφέρει και δες τι καιρό θα κάνει

β. Την Τέταρτη οι περισσότερες περιοχές της χωράς βαθμιαία όμως τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

γ. Την Πέμπτη τα νησιά του αιγαίου, η Κρήτη, η κεντρική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία και πρόσκαιρα η ανατολική στέρεα, η Εύβοια, η ανατολική και νότια Πελοπόννησος.

Τα φαινόμενα βαθμιαία την Παρασκευή θα εξασθενήσουν.