Κίνητρο για επενδύσεις οι αποσβέσεις τρακτέρ

0
168
www.xvideos4.pro jav xxx huge cock shemale fucked his tight anal.hotdesimovs

Τα γρήγορα αντανακλαστικά που δείχνει η γαλλική πολιτεία στις ανάγκες των παραγωγών, δίνει ακόµα µεγαλύτερη υπόσταση στο αίτηµα των εγχώριων συντελεστών του αγροτικού χώρου για µείωση στο χρόνο αποσβέσων των τρακτέρ, θέµα που ανέδειξε πρώτη η Agrenda.
Σύµφωνα µε δηµοσίευµα της La France Agricole, οι Γάλλοι σε συνέχεια της πτώσης των αγροτικών εισοδηµάτων και της µείωσης των ταξινοµήσεων, αποφάσισαν ότι όλες οι αγορές τρακτέρ και παρελκόµενων µέχρι τον Απρίλιο του 2017, θα έχουν συντελεστή απόσβεσης 140%. Για να κατανοηθεί καλύτερα το µέγεθος, στη χώρα µας αυτός ο συντελεστής είναι στο 10%. Το θέμα αναδείχθηκε κατά την εκδήλωση του Αγρότη της Χρονιάς στο Λουτράκι, το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα Agrenda την περασμένη εβδομάδα με τίτλο Ώρα για αποσβέσεις από τον πρώτο χρόνο στα μηχανήματα.

Πρώτοι διδάξαντες οι Ιταλοί

Αξίζει να σηµειωθεί εδώ, ότι το µοντέλο αυτό υιοθέτησε πρώτη η Ιταλία το 2016, για ορισµένα µηχανήµατα και εξοπλισµό που αγοράστηκαν ή µισθώθηκαν µεταξύ µίας συγκεκριµένης περιόδου, όπου η αξία κτήσεως (η βάση επί της οποίας καθορίζεται η φορολογική απόσβεση) αυξήθηκε κατά 40 % (δηλαδή επιτρέπονται αποσβέσεις στο 140% της αξίας κτήσης).

Αποκαλυπτική για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη είναι και η έκθεση της EFAC (Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία Αγροτικών Συµβούλων), που παρουσιάζει τα µοντέλα απόσβεσης που ακολουθούν άλλες χώρες της «Γηραιάς Ηπείρου».

Η περίοδος των αποσβέσεων στη σχετική µελέτη ξεκινάει σε ορισµένες περιπτώσεις από τα 4 χρόνια, ενώ στη Γερµανία φτάνει τα 12 χρόνια.

Για τους Βέλγους, η απόσβεση των τρακτέρ µπορεί να γίνει 100% ακόµα και µέσα σε µία πενταετία όπως αναφέρει η EFAC, κάτι που ισχύει και για τους Ολλανδούς. Στις χώρες του Νότου τώρα, στη Πορτογαλία ο συντελεστής απόσβεσης ξεκινά από το 5% και φτάνει το 16,5%, στην Ιταλία καθορίζεται 20%, ενώ στην Ισπανία ο χρόνος απόσβεσης κυµαίνεται µεταξύ 8 και 10% σύµφωνα µε τον Οδηγό Παγκόσµιου Κινητού και Ακίνητου Κεφαλαίου του 2016.

Η µέθοδος pool

Στη ∆ανία χρησιµοποιείται η µέθοδος απόσβεσης µε το σύστηµα «pool». Αυτή η πολιτική εφαρµόζεται σε όλο τον αγροτικό εξοπλισµό, ο οποίος οµαδοποιείται και ανεξάρτητα από το είδος του µηχανήµατος, την αξία και την ηµεροµηνία κτήσης, ισχύει ένα ποσοστό απόσβεσης που φτάνει το 25%. Το σύστηµα αυτό εξουδετερώνει την επίδραση των υπεραξιών σε περίπτωση ανανέωσης του εξοπλισµού και δεν παρουσιάζει φορολογικά κίνητρα. Ωστόσο, σύµφωνα µε την EFAC, µε αυτή τη µέθοδο, γίνεται γρηγορότερα η ανανέωση των επενδύσεων.

Αίτηµα ΣΕΒ για υπέρ-αποσβέσεις

Τη µέθοδο των υπερ-αποσβέσεων προτείνει από τη µεριά του ο Σύνδεσµος Επιχειρήσεων και Βιοµηχανιών (ΣΕΒ) για την τόνωση των επιχειρηµατικών δραστηριοτήτων, όπως τόνισε πριν από λίγες µέρες ο Πρόεδρος του Συνδέσµου, Θεόδωρος Φέσσας κατά τον χαιρετισµό του στην εκδήλωση για τα «European Business Awards 2016/17». Οι υπεραποσβέσεις έχουν το πλεονέκτηµα, έναντι άλλων σχετικά πολύπλοκων και αδιαφανών επενδυτικών κινήτρων, να θέτουν τα οφέλη για το δηµόσιο και τις επιχειρήσεις στην ίδια πλευρά της εξίσωσης. Έτσι, και στηρίζουν αποδοτικές παραγωγικές δραστηριότητες ή/και υπηρεσίες προστιθέµενης αξίας, και διασφαλίζουν δηµοσιονοµική ουδετερότητα.

Κατά τον ΣΕΒ, αυτό συµβαίνει διότι το όφελος για την επιχείρηση (η έµµεση µείωση του φόρου) προϋποθέτει την πραγµατοποίηση κερδοφόρων παραγωγικών επενδύσεων. Χωρίς επενδύσεις που φέρνουν κέρδη – άρα αυξάνουν το ΑΕΠ και τα έσοδα – το κίνητρο δεν ενεργοποιείται.

xem phim sex
kamukta
cute teen babe gets horny rubbing her.indian porn