Γιατί έκλεισαν τα μισά μαγαζιά στην αγορά της Κορίνθου;

0
85

Η αγορά της Κορίνθου απο το 2010 βυθίσητκε στην κρίση.
Περισσότερες απο το 50% των επιχειρήσεων αναγκάστηκαν να κλείσουν,αφήνοντας άδεια μαγαζιά ακόμα στο κέντρο.
Περιφερειακά ελάχιστες κατάφεραν να μείνουν ανοικτές.
Η κρίση και τα υψηλά ενοίκια έβγαλαν εκτός αγοράς επαγγελματίες και εργαζόμενους.
Τον τελευταίο χρόνο φαίνεται να έχει ελαφρώς αντιστραφεί η τάση αυτή.
Στην αγορά έχουμε λιγότερα λουκέτα και περισσότερα μαγαζιά.
Μπορεί η πλειοψηφία των νέων μαγαζιών να είναι καφέ ή να έχουν σαν κύριο αντικείμενο την εστίαση, αλλά ανοίγουν νέα και ανακαινίζονται κάποια παλιά.

Ο τρελός “αέρας” με τα τρελά ενοίκια…
Πριν απο 6 χρόνια οι ιδιοκτήτες μαγαζιών στο κέντρο της Κορίνθου είχαν ξεπεράσει κάθε όριο ζητώντας “αέρα” με νούμερα που τρομάζουν και μόνο στο άκουσμα τους.
Σήμερα όχι μόνο δεν ζητούν…αέρα αλλά έχουν χαμηλώσει αρκετά και τα ενοίκια με αποτέλεσμα παρά την κρίση να μην είναι απαγορευτικό το άνοιγμα νέου μαγαζιού.
Είδαμε λοιπόν στο εμπορικό τετράγωνο να φτάνουν νέες επιχειρήσεις ή να μετακομίζουν άλλες που ήταν λόγω αέρα και ενοικίων στην περιφέρεια.
Την μεγαλύτερη κρίση την πλήρωσε η οδός Περιάνδρου, που ενώ ήταν στο επίκεντρο για δεκαετίες σήμερα έχει υποβαθμιστεί και όσες επιχειρήσεις είναι ακόμα ανοικτές είναι χάρη στον ηρωϊσμό των επιχειρηματιών..!
Θα πάρει πολύ χρόνο για να επανέλθει η Κορινθιακή αγορά αν βέβαια επανέλθει ποτέ και μέχρι τότε τα προβλήματα θα εξακολουθούν να είναι το ίδιο έντονα απειλώντας κάθε επιχείρηση με λουκέτο ανα πάσα στιγμή..!