Ηλεκτρονικά ραντεβού με τους γιατρούς ΠΕΔΥ και ΕΟΠΥΥ

0
19

Τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού χωρίς χρέωση 1 ευρώ, θα έχουν από την Τετάρτη οι πολίτες, όπως μεταδίδει το iatronet.gr.

Το σύστημα αφορά όλες τις μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και τα περισσότερα Κέντρα Υγείας.

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από το υπουργείο Υγείας, η νέα υπηρεσία “Ηλεκτρονικών Ραντεβού – eRDV” θα ξεκινήσει δοκιμαστικά, στις 8 το πρωί της Τετάρτης, ενώ η πλήρης παραγωγική της λειτουργία θα ξεκινήσει επισήμως στις 15 Δεκεμβρίου.

Επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική σελίδα http://rdv.ehealthnet.gr, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη μονάδα ΠΕΔΥ και το Κέντρο Υγείας, την ειδικότητα ή ακόμα και το γιατρό και εντελώς δωρεάν να κλείσουν το ραντεβού τους.

Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να εντοπίσουν το κοντινότερο σημείο φροντίδας και να επιλέξουν το χρονικά συντομότερο ραντεβού.

Η ασφαλής πρόσβαση στην υπηρεσία πραγματοποιείται εύκολα με την εισαγωγή των κωδικών που χρησιμοποιούνται στο taxisnet για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.
Το σύστημα τροφοδοτείται συνεχώς με τη διαθεσιμότητα των μονάδων ΠΕΔΥ και των ΚΥ, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και στις υπόλοιπες μονάδες Υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σύντομα, όλοι οι ιδιώτες γιατροί, θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν την διαθεσιμότητά τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού είτε για ιδιωτικό ραντεβού είτε για ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ, ώστε να εμφανίζονται στις αναζητήσεις των πολιτών.

Η υπηρεσία των ηλεκτρονικών ραντεβού προσδοκά να εξυπηρετήσει, αλλά και να ανακουφίσει οικονομικά, τους πολίτες αφού δεν θα είναι πλέον αναγκασμένοι να επιβαρύνονται με το 1 ευρώ της χρέωσης για το κλείσιμο των ραντεβού τους μόνο μέσω τηλεφώνου με τη χρήση πενταψηφίων τηλεφωνικών κέντρων όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας είναι η διάθεση της υπηρεσίες και μέσω ΚΕΠ αλλά και μέσω των Κέντρων Κοινότητας, με σκοπό την εξυπηρέτηση πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών διαδικτύου.