Αποσύροντα τα Galaxy Note 7 που… παίρνουν φωτιά

0
6

Και επίσημα η Samsung ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει από την αγορά ένα εκατομμύριο smartphones Galaxy Note 7 μετά το… σκάνδαλο με τα αναφλεγόμενα κινητά! Η εταιρία αποσύρει κινητά που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ και οι κάτοχοί τους είτε θα πάρουν καινούργια συσκευή ή πίσω τα λεφτά τους. 5 δισ. δολάρια η ζημιά για την εταιρία.

Το σκάνδαλο με τα Galaxy Note 7 που παίρνουν… φωτιά λόγω ανάφλεξης της μπαταρίας έχει πλήξει σημαντικά την εικόνα της νοτιοκορεάτικης εταιρίας. Οι συσκευές αντικατάστασης του Note 7 θα έχουν παραδοθεί στα περισσότερα καταστήματα στις ΗΠΑ μέχρι και την 21η Σεπτεμβρίου.

Η Samsung έχει λάβει 92 αναφορές από καταναλωτές στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι οι μπαταρίες των νέων εμβληματικών κινητών της έχουν αναφλεγεί. Στις αναφορές συμπεριλαμβάνονται 26 αναφορές για εγκαύματα και 55 περιπτώσεις υλικής καταστροφής, ανέφερε η εταιρία στην ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε την απόσυρση σε συνεργασία με την Αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Αγαθών (CPSC).
Για την εταιρεία, η απόσυρση αποτελεί ακριβό πλήγμα, καθώς βασιζόταν στο μοντέλο αυτό να αυξήσει πωλήσεις ενώ ανταγωνίζεται τις νέες συσκευές κινητών ανταγωνιστές της όπως η Apple. Το μέγεθος της απόσυρσης είναι πρωτόγνωρο για την Samsung, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής “έξυπνων κινητών” στον κόσμο.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα αποσύρει όλες τις συσκευές Note 7 που περιλαμβάνουν μπαταρίες οι οποίες έχουν την τάση να αναφλέγονται, και σταμάτησε την πώλησή τους σε 10 αγορές παγκόσμια, ζημιώνοντας την ανάκαμψη πωλήσεων της εταιρείας.
Η Επιτροπή Ασφάλειας κάλεσε τους καταναλωτές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες συσκευές άμεσα.

Σύμφωνα με την Samsung, χρειάζεται να ανακληθούν περίπου 2.5 εκατομμύρια συσκευές παγκόσμια. Μερικοί αναλυτές υπολογίζουν ότι η ανάκληση θα κοστίσει στην εταιρεία σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια (4,4 δισ ευρώ) σε απωλεσθέντα κέρδη φέτος.

Στο μεταξύ, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν τις συσκευές που έχουν ανακληθεί κλειστές και να μην φορτίζονται κατά τη διάρκεια πτήσεων, επισημοποιώντας μια πρόταση που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ