Μία χαρά είναι το Νοσοκομείο λέει η νέα διοικήτρια!

0
16

 Με αφορμή δημοσίευμα που ήρθε στο
φως στα Κεντρικά και Περιφερειακά Μ.Μ.Ε και αφορά καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για το Εθνικό Σύστημα Υγείας , οφείλουμε να καταστήσουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Από πλευράς Διοίκησης , δεν θα γίνει ποτέ προσπάθεια διαστρέβλωσης των πραγματικών δεδομένων της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κορίνθου , ούτε θα επιχειρηθεί ωραιοποίηση καταστάσεων , που χρίζουν αλλαγών ή βελτιώσεων.

Παράλληλα όμως , δεν θα επιτρέψουμε για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων , στο γενικότερο επιχειρούμενο κλίμα  απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας , να εκτίθενται στοιχεία , τα οποία δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα.

Έτσι λοιπόν:
Σε ότι αφορά την αναστολή λειτουργίας των ιατρικών τμημάτων του Νοσοκομείου , έχει ήδη γίνει γνωστό ότι μετά από ένα χρόνο επαναλειτούργησε η ΜΕΘ με τέσσερις (4) κλίνες και με προοπτική περαιτέρω αύξηση κλινών κατά 50% μέσα στο έτος 2016.
Επίκειται μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου η επαναλειτουργία και του Παιδιατρικού τμήματος.

Τα οφειλόμενα ρεπό στο προσωπικό περιορίζονται σε μικρό αριθμό , με εξαίρεση την Τεχνική Υπηρεσία  λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού των Τεχνικών Ειδικοτήτων (ενδεικτικά στη Νοσηλευτική Υπηρεσία τα οφειλόμενα ρεπό είναι κατά μέσο όρο δυο (2) για κάθε εργαζόμενο)

Ο αξονικός τομογράφος είναι παλαιάς τεχνολογίας , γίνεται όμως τακτικότατα συντήρηση με αποτέλεσμα να συνεχίζει τη λειτουργία του , ενώ παράλληλα γίνονται συντονισμένες ενέργειεςαπό τη σημερινή Διοίκηση , απόκτησης νέου Α/Τ. Η αναφερόμενη διαδικασία δανεισμού εξαρτημάτων είναι αναληθής.

Τους τελευταίους μήνες και μετά από μεγάλη νεκρά περίοδο προσλήψεων, τοποθετούνται στο νοσοκομείο μας σε κενές οργανικές θέσεις:
·        2 ΤΕ Νοσηλεύτριες
·        4 ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων
·        1 ΠΕ Διοικητικού Λογιστικού
·        4 ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού
·        1 ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού

Ως Επικουρικοί έχουν προσληφθεί ή αναμένεται να προσληφθούν:
·        1 ΔΕ Παρασκευαστής Ιατρικών Εργαστηρίων
·        1 ΔΕ Νοσηλευτικής
·        1 ΔΕ Εμφανιστών Χειριστών
·        1ΥΕ Τραυματιοφορέων

Από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν προσληφθεί :
·        2 ΠΕ Νοσηλευτικής
·        1 ΤΕ Νοσηλευτικής
και αναμένεται να προσληφθούν 9 Νοσηλεύτριες.

Στον κλάδο Ιατρών ΕΣΥέχουν προσληφθεί:
·        1 Επιμελητής Α΄Παθολόγος για την ΜΕΘ
·        1 Επιμελητής Α΄Καρδιολόγος
·        1 Δ/ντης Αιμοδοσίας
·        2 Επιμελητές Β΄ΙατρικήςΒιοπαθολογίας
·        1Επιμελητής Β΄Γαστρεντερολογίας

Ως Επικουρικοί έχουν προσληφθεί:
·        1 Πνευμονολόγος
·        1 Νεφρολόγος
·        1 Μαιευτήρας
Αναμένονται:
·        1 Ορθοπεδικός
·        1 Ουρολόγος
·        1 Παιδίατρος.

Από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν τοποθετηθεί δυο (2) ιατροί στη ΜΕΘ και αναμένεται και τρίτος

Τέλος η έλλειψη Ειδικευόμενων Ιατρών παρατηρείται σε όλα τα Επαρχιακά νοσοκομεία, πάρα ταύτα το Νοσοκομείο Κορίνθου συγκριτικά με άλλα Νοσοκομεία της κατηγορίας και του μεγέθους του , βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο σύνταξης εφημεριακών προγραμμάτων ,που εξασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς εφημέρευσης.

Η αποκατάσταση της αλήθειας σε ότι αφορά τα ανωτέρω , έχει ήδη πραγματοποιηθεί και από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου , μέσω πρόσφατης συνέντευξης που έδωσε ο Πρόεδρος του στα Τοπικά Μ.Μ.Ε.

Η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου
Δημ.Καλομοίρη