Η επιστήμη μίλησε: Αυτό είναι το ιδανικό σώμα!

0
2

Mέσα στις εμμονές κάθε γυναίκας βρίσκεται αναμφίβολα και το κυνήγι της τέλειας σιλουέτας η οποία βέβαια καθορίζεται συνήθως από τα πρότυπα που προβάλλει το lifestyle. Το αποτέλεσμα συνήθως είναι αποκαρδιωτικό. Γυναίκες χωρίς αυτοπεποίθηση που παλεύουν με θερμιδομετρητές να χάσουν διαρκώς ακόμα ένα-δυο κιλάκια.

Μάταιο. Και για το λόγο αυτό η επιστήμη προσπάθησε να κάνει τα πράγματα πιο σαφή προσπαθώντας να βρει έναν τρόπο για να μας δείξει πώς πρέπει να είναι το τέλειο σώμα.

Έχουμε συναντήσει πολλές διαφορετικές προκλήσεις και απόψεις, όταν πρόκειται για το ιδανικό σχήμα. Η βιομηχανία της μόδας προβάλλει το κοκαλιάρικο σώμα ως το τέλειο. Όμως, η αλήθεια είναι ότι βασανίζουν τα μοντέλα για να χωρέσουν στις μικροσοπικές δημιουργίες των σχεδιαστών μόδας οι οποίες χωρούν μόνο σε αυτού του είδους τις γυναίκες, τις πολύ αδύνατες.

Οι επιστήμονες είναι όμως ενάντια σε όλα αυτά. Δεν μπορούμε να πούμε στους ανθρώπους της μόδας πώς να κάνουν τη δουλειά τους.
 Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας το ιδανικό σώμα είναι μια γυναίκα που έχει ύψος 1.68 να έχει περίμετρο στήθος 99cm -περίμετρο γοφών 91cm και βάρος τα 63 κιλά.

Πρόκειται δηλαδή για το μοντέλο από τη Βρετανία που δεν είναι άλλη από την Κέλι Μπρουκ. Οι ειδικοί της μόδας μπορεί να την αποκαλούν «παχουλό μοντέλο» για τους επιστήμονες όμως είναι η γυναίκα με τις τέλειες αναλογίες.
Λένε επίσης ότι το σώμα της είναι το ιδανικό για να κυοφορήσει αλλά και να είναι ελκυστικό και ποθητό. «Οι άνδρες θέλουν τις γυναίκες με καμπύλες και όχι κοκκαλιάρες και ανορεξικές», λέει η έρευνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here